3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialANI a constatat avere nejustificată în cazul unui agent al Poliției de...

ANI a constatat avere nejustificată în cazul unui agent al Poliției de Frontieră

Agenția Națională de Integritate (ANI) a descoperit avere nejustificată în cazul agentului din cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Suceava, Iulian Radu, informează un comunicat al intituției. 

Astfel, ANI a descoperit existența unei diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate de Iulian Radu, împreună cu familia acestuia, cu un cuantum de de 84.081 Lei (aprox. 22.361 Euro), în perioada 15 martie 2001 – 31 decembrie 2010.

În aceste condiții, instituția a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Suceava, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Iulian Radu, împreună cu familia,  în perioada exercitării funcției publice.

RADU IULIAN a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

Cele mai citite

România va găzdui Comandamentul Regional de Operații Speciale

La solicitarea președintelui Klaus Iohannis, Parlamentul a aprobat înființarea, pe teritoriul României, a Comandamentului Regional de Componentă de Operaţii Speciale (Regional Special Operations Component...

28 noiembrie, ziua cea mare a Bucovinei! Se împlinesc 105 ani de la unirea cu țara

1918 a fost un an deosebit. România a fost la un pas să dispară ca stat, dar a terminat să fie mai mare...
Ultima oră
Pe aceeași temă