16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAngela Merkel, ținta simpatizanţilor dreptei naţionaliste: „Cară-te!”

Angela Merkel, ținta simpatizanţilor dreptei naţionaliste: „Cară-te!”

Deși cancelarul german Angela Merkel este marea favorită în alegerile care vor avea loc, săptămâna viitoare, în Germania, ea este ţinta privilegiată a simpatizanţilor dreptei naţionaliste, care vin să o conteste la mitingurile ei, informează AFP, citat de News.ro.

Astfel, „cetățeni furioși” apar în toate locurile în face campanie Angela Merkel, ei transmițând mesaje precum: „Cară-te!” sau „Merkel trebuie să plece!”. Uneori, ei aruncă roșii spre cancelaru, german.

Potrivit sursei citate, departe de a reprezenta un val spontan de nemulţumire faţă de şefa Executivului, majoritatea acestor acţiuni poartă amprenta Alternativei pentru Germania (AfD). Această mişcare populistă de dreapta urmează să intre în Camera inferioară a Parlamentului prin scrutinul de la 24 septembrie şi înregistrează, de două săptămâni, o creştere notabilă în sondaje, urcând de la 7-8% la 10-12%.

Cei mai mulţi dintre cei care vin să provoace perturbări la mitinguri vin cu postere AfD, partid a cărui popularitate s-a alimentat din temerile legate de sosirea în Germania, începând din 2015, a peste un milion de refugiaţi.

De exemplu, sâmbătă, la Binz, unde Merkel participa la un miting, o serie de activiști AfD au încercat să-i perturbe discursul. 

Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă