14.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialAngela Merkel, la Moscova: Integritatea teritorială a Ucrainei trebuie restabilită

Angela Merkel, la Moscova: Integritatea teritorială a Ucrainei trebuie restabilită

Integritatea teritorială a Ucrainei trebuie restabilită, iar acordul de încetare a focului semnat la Minsk trebuie respectat, a anunţat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, într-o vizită oficială la Moscova, potrivit B1 TV. 

Pe agenda discuțiilor dintre cancelarul german Angela Merkel și președintele Rusiei, Vladimir Putin s-a aflat și criza din Ucraina.

La rândul său, liderul de la Kremlin consideră că trebuie rezolvate cât mai repede problemele care au efecte negative asupra relaţiilor bilaterale dintre Germania şi Rusia.

"Trebuie să ne asigurăm că acordul de la Minsk este în continuare implementat. Integritatea teritorială a Ucrainei trebuie restabilită. Trebuie să facem tot ce putem pentru a găsi o soluţie paşnică, o soluţie prin intermediul dezbaterilor şi discuţiilor la toate conflictele. Diplomaţia este calea cea mai importantă în acest caz. Sunt de părere că preşedintele rus are influenţă asupra separatiştilor din Ucraina şi sper să obţinem astfel o încetare a focului", a declarat Mekel.

În ultimele zile, luptele s-au intensificat în estul separatist al Ucrainei. Conflictul dintre forțele guvernamentale și rebelii separatiști proruși s-a soldat cu peste 6.000 de morți în decurs de peste un an. Violenţele au continuat în ciuda armistițiului prevazut de acordurile de la Minsk, semnate cu medierea franco-germana și în prezența președintelui rus.

Parțile implicate în conflictul ucrainean au purtat şi miercuri la Minsk negocieri de pace, considerate constructive. Reprezentanți ai Kievului, ai separatiștilor proruși, ai Moscovei şi ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa s-au întâlnit în capitala belarusa pentru prima data de la semnarea, pe 12 februarie, a acordului de pace de la Minsk.

Mai mulţi lideri occidentali, care acuză Rusia de susținerea separatiștilor din estul Ucrainei, au boicotat ceremoniile care au avut loc sâmbătă în capitala rusă cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Preşedintele rus Vladimir Putin a spus că doreşte o soluţionare rapidă a problemelor dintre Rusia și Germania, pentru ca acestea să nu mai afecteze relaţiile bilaterale dintre cele două ţări.

Cancelarul german Angela Merkel a facut o vizita oficiala la Moscova, unde a depus o coroana de flori în onoarea soldaților sovietici cazuți în Al Doilea Razboi Mondial. Merkel a anunţat că a discutat cu președintele rus Vladimir Putin problema conflictului din Ucraina

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă