17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialAngajatii Directiei Silvice Mures, acuzati ca au ranit caii primarului Bubau

Angajatii Directiei Silvice Mures, acuzati ca au ranit caii primarului Bubau

Depozitul de Armasari de la Targu-Mures a fost, luni seara, scena unui scandal de proportii care a izbucnit dupa ce jocheul-primar Viorel Bubau a constatat ca patru dintre caii sai, cazati in interiorul bazei, au fost raniti in timp ce angajatii Directiei Silvice incercau sa ii evacueze din grajduri.
Patru cai de rasa apartinand sportivului Viorel Bubau, cazati la Depozitul de Armasari al Directiei Silvice, au suferit rani la nivelul capului in timpul unei actiuni de evacuare a lor din adaposturi ca urmare a faptului ca jocheul nu a fost de acord cu plata chiriei majorate de opt ori, asa cum doreste conducerea “Romsilva”. Incidentul a avut loc inainte de intoarcerea lui Bubau la Targu-Mures de la un concurs de hipism din Ungaria. O iapa rasa Hanovra, in valoare de 10.000 de euro, a fost supusa la doua interventii chirurgicale, iar celelalte trei cabaline, din rasele Hanovra si Cel France, au suferit rani superficiale la cap.
Bubau, care este si primar in comuna Santana de Mures, a chemat la fata locului Politia si reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare, care au declansat anchete paralele pentru a stabili cu exactitate firul incidentului.
Dupa mai multe ore de negocieri, timp in care alti cinci cai cu care Bubau a participat la concursul din tara vecina au fost tinuti in masina, conducerea Directiei Silvice a revenit asupra deciziei de evacuare a animalelelor pana la data solutionarii litigiului in instanta.
Evenimentul a fost considerat deosebit de grav de presedintele Federatiei Ecvestre Romane (FER), Alexandru Iavorovski, care a atacat “Romsilva”.
“Din pacate, se reconfirma faptul ca in "Romsilva" nu exista oameni de cai. E mare lucru sa lucrezi cu cai si sa fii om de cai. A lasa la poarta niste cai care au reprezentat Romania in competitii internationale si a provoca accidente este impardonabil”, sustine Iavorovski.
Acesta a adaugat ca FER nu se va implica in litigiul lui Bubau cu “Romsilva” si ca, probabil, animalele primarului vor trebui sa paraseasca in cele din urma grajdurile Depozitului daca proprietarul lor nu este de acord cu conditiile impuse.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă