31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialAngajaţi ai Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bucureşti, trimişi în judecată...

Angajaţi ai Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bucureşti, trimişi în judecată pentru înşelăciune şi spălare de bani

52 de persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT, sub acuzaţia de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătura privată şi spălare de bani. Prejudiciul se ridică la peste 1,5 milioane de lei, iar victima înşelăciunilor este Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Printre inculpaţi se află angajaţi ai Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bucureşti, dar şi funcţionari bancari şi persoane fără ocupaţie.

Procurorii DIICOT susţin că inculpaţii Valerica Şapera şi Stere Adrian Şapera, ambii fără ocupaţie, împreună cu inculpata Corina Doiniţa Cucerzan, funcţionar bancar, precum şi cu inculpatele Cornelia Cocoş şi Mioara Geantă, funcţionare în cadrul AGENŢIEI pentru PLĂŢI şi INSPECŢIE SOCIALĂ a Municipiului Bucureşti, s-au constituit într-un grup infracţional organizat având drept scop inducerea în eroare a AGENŢIEI pentru PLĂŢI şi INSPECŢIE SOCIALĂ, sens în care au solicitat şi obţinut pe baza unor documente falsificate, indemnizaţii de creştere a copilului, pentru persoane care nu realizau în fapt niciun venit.

În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor până la concurenţa sumei 1.396.817 RON, pentru care AGENŢIA pentru PLĂŢI şi INSPECŢIE SOCIALĂ a Municipiului Bucureşti se constituie parte civilă.

Pentru obţinerea ilegală a creditelor bancare reţeaua a folosit a 18 firme. Pe aceste societăţi se făceau acte de angajare unor persoane fără ocupaţie, apoi persoana respectiva solicita credit. Persoanele respective cedau jumătate din suma obţinută de la bancă, membrilor reţelei.

Un analfabet a reuşit să obţină un credit de peste 45.000 de lei, potrivit procurorilor DIICOT. Acesta era angajat fictiv la una dintre firmele înfiinţate de membri reţelei.

În total au fost obţinute credite în valoare de 664.011 euro, 544.210 lei şi 99.126 franci elveţieni.

 

Cele mai citite

Ministerul Finanțelor lansează pe 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. „Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de...

INCREDIBIL. Camionul lui Ilie Bolojan, dispărut din Germania

Încruntatul Ilie Bolojan, vătaful Oradei și al județului Bihor, este de ceva vreme și un Gică Contra al celor de la guvernare, fiind...

Ministerul Finanțelor lansează pe 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. „Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă