16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAndrei Blaier a fost înmormântat cu onoruri militare, sâmbătă, la Cimitirul Bellu...

Andrei Blaier a fost înmormântat cu onoruri militare, sâmbătă, la Cimitirul Bellu Catolic

Andrei Blaier a fost înmormântat cu onoruri militare, sâmbătă, la Cimitirul Bellu Catolic din Bucureşti, la ceremonia funerară participând membri ai familiei, apropiaţi, dar şi foşti studenţi ai regizorului şi profesorului universitar, care au venit să-i aducă un ultim omagiu, informeaza Mediafax.

Câteva sute de persoane au venit sâmbătă, în jurul orei 12.00, la Cimitirul Bellu Catolic din Bucureşti pentru a-şi lua rămas bun de la regizorul Andrei Blaier.

Alături de familia acestuia s-au aflat şi regizorii Sergiu Nicolescu şi Dan Piţa, Gabriela Georgeta Dinică, soţia regretatului actor Gheorghe Dinică, regizorul Mircea Bunescu, actorul Ion Dichiseanu, senatorul Radu F. Alexandru, criticul de film Irina Margareta Nistor, dar şi numeroşi tineri, foşti studenţi ai lui Andrei Blaier.

În memoria lui Andrei Blaier, la Cimitirul Bellu Catolic au fost depuse coroane de flori din partea familiei, premierului Emil Boc, Teatrului Odeon din Capitală, Ministerului Culturii. De asemenea, Dan Piţa a trimis o coroană de flori cu textul “Adio, prieten drag”.

După ora 12.00, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Andrei Blaier a fost scos în faţa bisericii din Cimitirul Bellu Catolic, unde apropiaţii regizorului au asistat îndureraţi la o slujbă în memoria acestuia.

Slujba a fost urmată de un scurt omagiu adus lui Andrei Blaier de scenograful Ştefan Antonescu, membru în Comitetul Director al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN). “A fost un om cu o deosebită disponibilitate sufletească”, a spus îndurerat Ştefan Antonescu.

Ceremonia propriu-zisă de înmormântare a avut loc în jurul orei 13.00, în acordurile fanfarei, după care garda militară a tras în aer mai multe salve, întrucât cunoscutul regizor fusese decorat cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Regizorul Andrei Blaier a încetat din viaţă la vârsta de 78 de ani, joi, în jurul orei 8.00, în locuinţa sa, după o lungă şi grea suferinţă.

Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă