31.9 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăSpecialAndrea Pirlo, desemnat cel mai bun jucător al anului în Italia. Vezi...

Andrea Pirlo, desemnat cel mai bun jucător al anului în Italia. Vezi echipa sezonului!

Jucătorul lui Juventus, Andrea Pirlo, 34 de ani, a fost desemnat jucătorul sezonului 2012/2013 în Serie A, în cadrul evenimentului Gran Gala del Calcio, organizat de sindicatul fotbaliştilor italieni. Pirlo a câştigat acest premiu pentru al doilea sezon consecutiv.

“Apreciez foarte mult acest premiu pentru că votează ceilalţi colegi ai mei din fotbal şi este foarte plăcut să fii recunoscut de ceilalţi,” a declarat Andrea Pirlo, conform site-ului uefa.com. Pirlo a mai spus că nimeni nu poate vedea mai bine decât jucătorii de fotbal care este cel mai bun fotbalist.

Alături de Pirlo au mai fost aleşi alţi patru colegi ai săi, de la Juventus, în echipa anului. Componenţa celei mai bune echipe a sezonului 2012/2013 în Serie A este următoarea: Samir Handanovič (FC Internazionale Milano) – Christian Maggio (SSC Napoli), Andrea Barzagli (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Mattia De Sciglio (AC Milan) – Arturo Vidal (Juventus), Andrea Pirlo (Juventus), Borja Valero (ACF Fiorentina) – Edinson Cavani (SSC Napoli, transferat la Paris Saint-Germain în iarna 2014), Antonio Di Natale (Udinese Calcio), Mario Balotelli (AC Milan).

Premiul este acordat de un juriu complex în care votează nu doar jucătorii actuali ci şi antrenorii, arbitrii, foştii şi actualii selecţioneri ai Italiei dar şi un număr select de jurnalişti.

Antonio Conte, antrenorul lui Juve, a primit şi el înalta distincţie pentru sezonul trecut. Domenico Berardi a fost desemnat jucătorul anului în Serie B, sezonul trecut echipa Sassuolo reuşind să promoveze în primul eşalon italian. Sezonul acesta Berardi a continuat să impresioneze cu reuşita sa istorică în faţa lui AC Milan, când a înscris 4 goluri (singurul jucător care reuşeşte această performanţă într-un meci cu milanezii) şi echipa sa a câştigat meciul cu 4-3.

Nicola Rizzoli a primit premul pentru cel mai bun arbitru, el conducând de la centrul terenului finala Ligii Campionilor de anul trecut. În cadrul aceleiaşi gale a fost acordat şi premiul pentru cea mai bună jucătoare de fotbal italiană, care i-a fost înmânat jucătoarei Melania Gabbiadini.

Cele mai citite

Cel puțin 13 răniți în explozia de la Dedeman Botoșani! Patru dintre victime sunt în stare gravă

Patru pacienţi răniţi în urma exploziei care a avut loc, vineri dimineaţă, la magazinul Dedeman din municipiul Botoşani se află în stare gravă, doi...

Ai întrebări despre implanturile dentare? Dr. Amer Hijazi îți răspunde la cele mai comune nelămuriri

Îți dorești să ai un zâmbet perfect și te gândești la posibilitatea de a opta pentru un implant dentar? Acest articol îți va oferi...

Incendiu la Clinica de Pediatrie III din Cluj-Napoca! 49 de persoane au fost evacuate

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Clinica de Pediatrie III din Cluj-Napoca, iar 49 de persoane au fost evacuate, dintre care 22 de copii. „Pompierii...
Ultima oră
Pe aceeași temă