26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSănătateCel puțin 13 răniți în explozia de la Dedeman Botoșani! Patru dintre...

Cel puțin 13 răniți în explozia de la Dedeman Botoșani! Patru dintre victime sunt în stare gravă

Patru pacienţi răniţi în urma exploziei care a avut loc, vineri dimineaţă, la magazinul Dedeman din municipiul Botoşani se află în stare gravă, doi dintre aceştia fiind intubaţi.

Ministerul Sănătății a transmis, într-o informare publică, că până acum s-au înregistrat 13 victime, dintre care 4 sunt în stare gravă.

„Până în momentul de faţă s-au înregistrat 13 victime, dintre care 4 în stare gravă, doi dintre pacienţi fiind intubaţi. Pacienţii prezintă arsuri de diferite grade într-o proporţie de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului”, afirmă sursa citată.

Potrivit Ministerului Sănătății, doi dintre pacienţii aflaţi în stare gravă vor fi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi, iar doi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU.

„Imediat dupa producerea incidentului, Ministrul Sănătăţii împreună cu Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă au luat legătura cu UPU Botoşani, Serviciul de Ambulanţă Botoşani, precum şi cu Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon, pentru asigurarea cât mai rapidă a asistenţei medicale pentru pacienţii răniţi”, se arată în comunicat. 

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă