13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAnders Breivik a cerut, în închisoare, mâncare specială şi acces la site-ul...

Anders Breivik a cerut, în închisoare, mâncare specială şi acces la site-ul WikiLeaks

Bărbatul suspectat pentru atacurile de vineri din Norvegia, Anders Behring Breivik, a avut câteva cerinţe neobişnuite în închisoare, unde este ţinut în izolare, precum mâncare specială şi acces la site-ul WikiLeaks, relatează Mediafax.

Breivik a cerut mâncare specială, acces la manifestul său publicat chiar înaintea atacurilor şi permisiunea de a intra pe site-ul WikiLeaks.

În timpul detenţiei în izolare, Breivik nu are acces la televiziune sau ziare sau la orice altceva din exterior. Potrivit Sky News, norvegianul a fost pe punctul de a fi împuşcat de poliţie pe insula Utoya. Ofiţerii erau pregătiţi să deschidă focul asupra bărbatului de 32 de ani, deoarece credeau că ar putea purta o vestă cu explozibil.

“Situaţia era foarte tensionată şi ei nu puteau vedea cum este îmbrăcat”, a declarat Anders Snortheimsmoen, şeful unităţii antiteroriste care l-a arestat pe atacator.

După câteva momente, Breivik s-a predat cu mâinile ridicate deasupra capului.

Cele două atacuri comise vineri în Norvegia – un atentat cu bombă care a vizat clădiri guvernamentale din capitală şi un atac armat asupra unei reuniuni a tineretului laburist de pe insula Utoya, situată în apropiere de Oslo – s-au soldat cu moartea a 76 de persoane, potrivit unui bilanţ încă provizoriu.

Breivik a fost plasat luni în arest preventiv pentru o perioadă de opt săptămâni, care poate fi reînnoită, iar primele patru le va petrece la izolare.

Cele mai citite

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Președintele Columbiei a oferit informații eronate. “A citit din coloana greșită”

Munițiile și armele care lipsesc din armata columbiană sunt mult mai puține decât cifrele raportate de președintele Gustavo Petro în această săptămână, se arată...

David Beckham a împlinit 49 de ani. Mesajul fetelor de la Spice Girls

David Beckham a împlinit 49 de ani și a primit felicitări din partea celor dragi, inclusiv din partea Spice Girls, trupă din care a...
Ultima oră
Pe aceeași temă