11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAndaluzia: Conservatorii spanioli câştigă pentru prima oară alegerile locale, însă ar putea...

Andaluzia: Conservatorii spanioli câştigă pentru prima oară alegerile locale, însă ar putea să nu ajungă să guverneze

Partidul Popular a câştigat pentru prima oară alegerile locale din Andaluzia, însă a rămas departe de obţinerea majorităţii absolute, astfel că socialiştii (PSOE) ar putea rămâne la putere în ultimul lor fief, dacă vor primi sprijin pentru formarea viitorului guvern din partea formaţiunii Stânga Unită, relatează Agerpres.

Potrivit rezultatelor numărătorii a peste 98% din buletinele de vot, conservatorii au câştigat 50 de fotolii de parlamentari şi aproximativ 40% din voturile exprimate, în vreme ce socialiştii vor avea 47 de parlamentari în legislativul local, după ce au fost votaţi de peste 39% dintre andaluzi.

Stânga Unită deţine astfel puterea de a înclina balanţa în formarea viitorului executiv local, întrucât are 12 deputaţi locali şi a fost votată de peste 11% dintre alegătorii care s-au prezentat la vot.

Rata scăzută de participare la vot – 62% – cu peste zece procente mai scăzută faţă de cea înregistrată la scrutinul anterior, de acum patru ani, pare să fi fost factorul decisiv al rezultatelor electorale parţiale prezentate duminică.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă