15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialANALIZĂ: Succes românesc în sferturile de finală la dublu ale Turneului de...

ANALIZĂ: Succes românesc în sferturile de finală la dublu ale Turneului de la Roma

România a obținut, vineri, victorii importante în sferturile de finală la dublu ale Turneului de Tenis de la Roma. Perechile Irina Begu/Monica Niculescu și Florin Mergea/Rohan Bopanna s-au calificat în seminfinalele turneului, dotat cu premii totale de 2.599.610 dolari.

La doar câteva ore după ce a obţinut una dintre cele mai importante rezultate din carieră – calificarea în "careul de aşi" la simplu , Irina Begu a revenit pe teren pentru disputa de dublu cu o evoluție excelentă. Perechea Begu/Niculescu s-a calificat în semifinalele turneului de dublu de la Roma. Româncele au trecut în minimum de seturi, scor 7-6(4), 6-3 de dublul Babos/Shvedova (cap de serie numărul 3).

Irina Begu şi Monica Niculescu au început să evolueze împreună în perspectiva Jocurilor Olimpice, iar relaţia dintre cele două este un excelentă pe teren. Conduse în disputa anterioară cu set şi 4-1, sportivele noastre au revenit extraordinar, iar starea de graţie s-a menţinut şi vineri, când au întâlnit o pereche extrem de sudată şi valoroasă.

Chiar şi aşa, româncele au fost cele care au punctat în momentele cheie ale disputei, astfel că victoria a venit în mod firesc. În semifinale, Begu şi Niculescu vor avea o misiune foarte grea, urmând a se confrunta cu probabil cea mai bună pereche din circuit: Hingis/Mirza. Acestea din urmă au trecut în sferturi, scor 6-4, 6-2 de perechea Atawo/Spears.

La Roma, cele două reprezentante ale României au reuşit succese în faţa unor cupluri cotate cu şanse mai mari, Svetlana Kuzneţova/Anastasia Pavliucenkova (Rusia), Yung-Jan Chan (Taiwan)/Anna-Lena Groenefeld (Germania), favoritele numărul şase, şi Timea Babos (Ungaria)/Iaroslava Şvedova (Kazahstan), favoritele numărul trei. 

Perechile Begu/Niculescu şi Hingis/Mirza s-au mai întâlnit o dată, anul trecut, în finala turneului de la Wuhan, când cuplul elveţiano-indian (Santina) s-a impus cu 6-2, 6-3.

Și evoluția românească la dublu masculin este una excelentă în condițiile reușitei de vineri obținută de Florin Mergea şi Rohan Bopanna care s-au calificat, în semifinalele probei de dublu după ce au trecut în sferturi de Philipp Kohlschreiber (Germania) și Viktor Troicki (Serbia), scor 6-3, 6-4.

Jucătorul român și partenerul său indian sunt favoriții cu numărul 6 la această probă. În meciul de vineri au câștigat în doar 56 de minute. Învingătorii iar în penultimul act vor înfrunta cuplul Vasek Pospisil (Canada)/Jack Sock (SUA), cap de serie numărul 8. Cele două cupluri s-au mai întâlnit o dată, în 2014, în optimile Mastersului de la Shanghai, iar Mergea şi Bopanna au câştigat atunci cu 2-6, 6-3, 11-9.

Anul trecut, la Roma, Mergea şi Bopanna au fost întrecuţi în optimi de Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer. La ediția din acest an, Tecău a părăsit competiția în acea fază. El și colegul său, Rojer, au fost învinși de Pablo Cuevas (Uruguay)/Marcel Granollers (Spania) cu 6-2, 7-6 (7).

La simplu masculin liderul mondial, Novak Djokovic și-a respectat blazonul într-o dispută contra unui mare rival spaiolul Rafael Nadal. Djokovic l-a depășit în două seturi în sferturile turneului, scor 7-5, 7-6 (4). Cei doi au evoluat aproape de potenţialul maxim, oferind una dintre cele mai bune dispute din 2016. În semifinalele competiţiei, Djokovic va juca, cu învingătorul partidei Thiem – Nishikori. 

Cele mai citite

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

BEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot va fi luni, 29 aprilie

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al...
Ultima oră
Pe aceeași temă