13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAna Birchall: Criticile constructive mă vor ajuta să fiu un ministru mai...

Ana Birchall: Criticile constructive mă vor ajuta să fiu un ministru mai bun. Nu voi renunța la dezbaterea asupra Codurilor Penale

Actualul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, le-a mulţumit celor care i-au fost alături "cu un gând bun, o părere sau un mesaj de felicitare", precizând, într-o postare pe pagina de Facebook, că şi criticile constructive o vor sprijini în dorinţa de a fi un ministru mai bun.

"Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine cu un gând bun, o părere sau un mesaj de felicitare în aceste ultime zile. Sunt convinsă că atât sfaturile voastre cât şi criticile constructive, care m-au ajutat în primul meu mandat să fiu un deputat mai bun, mă vor sprijini şi în dorinţa mea de a fi, în fiecare zi, un ministru mai bun, un om echilibrat şi un politician permanent în slujba românilor şi a României.
Vă mulţumesc şi vă apreciez pe fiecare dintre voi!", a scris Ana Birchall pe pagina sa de Facebook.

Ministrul interimar al Justiţiei a anunţat, vineri seară după preluarea mandatului, că va iniţia discuţii luni cu reprezentanţii CSM, DNA şi DIICOT, pentru soluţii în domeniul justiţiei, potrivit Mediafax.

Ana Birchall a ajuns sâmbătă dimineața la Ministerul Justiţiei. Noul ministru al Justiţiei aprimeşte o moştenire grea de la Florin Iordache. Deşi ocupă funcţia interimar, Ana Birchall trebuie acum să pună la punct mult criticatul proiect privind modificarea codurilor penale.

Ana Birchall a declarat presei că i se pare firesc să se facă o analiză a Codurilor penale și că nu e normal ca toate deciziile CCR să fie introduse în legislația penală.

"Îmi doresc să ne așezăm cu toții la aceeași masă, să găsim cele mai bune soluții pentru viitorul justiției. Îmi propun să vorbesc cu mediul civic, cu mass-media, cu ONG-urile, cu Uniunea judecătorilor, practic cu toată lumea. În legătură cu ordonanțele în discuție, punctul nostru de vedere este foarte clar și va fi susținut în dezbaterile din Parlament de săptămâna viitoare. Trebuie să facem o analiză și a codurilor. Nu mi se pare normal să decidem noi ce decizie a CCR este obligatorie și care nu. Îmi pare rău că nu au fost armonizate toate deciziile CCR încă de anul trecut când s-au făcut unele modificări la coduri", a declarat Ana Birchall. 

Întrebată de jurnaliști despre una dintre dorințele protestatarilor din Piața Victoriei și anume să nu se reducă pedepsele pentru fapte de corupție, Ana Birchall a spus că nu răspunde la întrebări punctuale. "Dați-mi și mie un răgaz. Nu voi face niciun comentariu pe fond până când nu voi discuta cu toată lumea", a mai spus ministrul citat de Realitatea.

Cele mai citite

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...

Zeci de comune și orășele l-au îmbogățit cu afaceri mici și multe

Compania Ideas Funding Pack SRL a reușit să se afirme pe piață prin intermediul consultanței oferite comunităților mici. Cu un flux constant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă