13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAn excelent pentru voleiul constănţean

An excelent pentru voleiul constănţean

Oraşul Constanţa este capitala sporturilor de echipă, iar la acest titlu onorific a contribuit şi voleiul constănţean. Cele două echipe locale, CSV 2004 Tomis şi CVM Tomis, s-au luptat an de an pentru trofeele interne şi au reprezentat România în competiţiile continentale.

În 2011 a fost rândul fetelor să se impună, iar băieţii să se mulţumească cu mai puţin. Tomitanele au reuşit să-şi adjudece primul lor trofeu din istorie câştigând Divizia A1. Băieţii au încheiat doar pe locul patru, dar semnele din finalul anului anunţă din nou o evoluţie remarcabilă şi a CVM.

După ce campioana CSU Metal Galaţi s-a desfiinţat, supremaţia internă i-a revenit echipei constănţene. A fost necesar un singur an pentru ca gruparea constănţeană să îşi adjudece titlul.

Totodată, fetele pregătite de Darko Zakoc şi-au câştigat dreptul de a evolua în Liga Campionilor, făcând ca oraşul Constanţa să fie primul din România care are două formaţii participante în întrecerile continentale de club la cel mai înalt nivel (HCM participă în Liga Campionilor la handbal masculin).

Chiar dacă şansele de calificare în faza următoare sunt infime, victoria obţinută în faţa campioanei Italiei, Volley Bergamo, a contat cât un trofeu. Succesul în faţa unei echipe care are în palmares şase Ligi ale Campionilor fiind suficient pentru a demonstra valoarea echipei de pe litoral.

Băieţii de la CVM Tomis nu au avut un an 2011 tocmai bun, dar sezonul nou început a readus gruparea condusă acum de Martin Stoev în prim-plan. CVM se află pe locul secund în clasamentul Diviziei A1 şi este calificată deja în 16-imile Cupei Challenge, unde o va întâlni, la mijlocul lunii viitoare, pe Ştiinţa Explorări Baia Mare.

PREMIANŢI

Cine a strălucit?

Performanţele constănţene se datorează şi evoluţiilor de excepţie ale unora dintre jucători. Constanţa i-a ales pe Radu Began şi Elena Butnaru cei mai buni voleibalişti ai anului, în timp ce Cristina Cazacu a fost aleasă cea mai bună tânără jucătoare.

Aceasta din urmă, la cei 17 ani ai săi, este vedeta echipei feminine, iar evoluţia sa din meciul cu Volley Bergamo o recomandă ca pe o viitoare stea nu doar a voleiului românesc. Nici formaţia masculină nu se lasă mai prejos şi promovează tinere talente, în 2011, la CVM făcându-şi apariţia Alexandru Zahar, un jucător de 17 ani care promite.

5 este numărul de titluri naţionale obţinute de echipele constănţene de volei, în 2011 fetele fiind cele care au îmbogăţit palmaresul.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă