16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAmplă operaţiune D.I.I.C.O.T.pentru depistarea unui grup infracţional organizat transfrontalier

Amplă operaţiune D.I.I.C.O.T.pentru depistarea unui grup infracţional organizat transfrontalier

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au defăşurat o amplă operaţiune de tip undercover în vederea depistării membrilor unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în narco-terorism.

În fapt, autorităţile judiciare americane efectuează cercetări faţă de inculpaţii Maroun Saade, Walid Nasr, Francis Sourou Ahissou, Corneille Dato, Martin Raouf Bouraima, Alwar Pouryan şi Oded Orbach, pentru săvârşirea infracţiunilor de participare la o conspiraţie în vederea acordării de suport material unor organizaţii teroriste şi transfer de sisteme de rachete (sol-aer) pentru distrugere de aeronave.

În sarcina acestora se reţine că au intenţionat traficarea unor cantităţi însemnate de droguri (cocaină şi heroină), provenind din Africa de Vest precum şi arme letale, în scopul sprijinirii unor organizaţii teroriste din Liban şi Afganistan.

O parte din membrii grupării, respectiv inculpaţii Alwar Pouryan şi Oded Orbach, cetăţeni americani au stabilit o întâlnire la Bucureşti pentru punerea la punct a activităţii de furnizare de rachete sol-aer cu ghidaj termic, rachete anti-tanc, aruncătoare de grenade, echipamente de vizionare nocturnă, puşti cu lunetă, carabine automate AK-47, M16, care urmau să servească pentru susţinerea mişcării insurgente talibane din Afganistan.

Prin acţiunea derulată de către procurorii D.I.I.C.O.T. în cooperare cu autorităţile judiciare americane, respectiv Procurorul Statelor Unite pentru Districtul de Sud al Statului New York şi Drug Enforcement Administration, inculpaţii ALWAR POURYAN şi ODED ORBACH au fost reţinuţi la data de 10 februarie 2011, în Bucureşti.

Ceilalţi cinci inculpaţi au fost arestati în Monrovia, Liberia, la datele de 10 şi 12 februarie 2011.
Pe numele inculpaţilor au fost emise mandate de arestare de către Instanţa din New York, Statele Unite ale Americii.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul DCCO – Serviciul Antidrog şi cu suportul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Cele mai citite

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...

VIDEO. Furtuna din Texas a provocat mai mulți morți

Furtunile au omorât mai multe persoane și au lăsat fără curent electric aproape un milion de locuințe și întreprinderi din sud-estul Texasului, scrie BBC. „Avem...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă