33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialAmonil va concedia 80% din angajati

Amonil va concedia 80% din angajati

Amonil Slobozia a intrerupt, luni, productia de amoniac si uree, pe fondul cererii scazute pentru ingrasamintele chimice cu azot atat pe piata interna, cat si pe cea externa, si va disponibiliza 80% din angajati, a anuntat combinatul chimic, informeaza Mediafax.

Instalatiile de acid azotic si azotat de amoniu vor functiona in continuare cu intermitenta pana la procesarea integrala a amoniacului din stoc, dupa care activitatea de productie a ingrasamintelor chimice pe platforma Amoniol va inceta complet, se arata intr-un comunicat al companiei transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Activitatea combinatului chimic a mai fost oprita in ultimul trimestru al anului trecut, din cauza crizei economice si a scaderii vanzarilor si a preturilor, dar a fost reluata la inceputul lunii februarie.

"Repornirea instalatiilor de productie de pe platforma a avut loc la inceputul lunii februarie, cand eram asigurati de catre factorii de decizie din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Economiei si Ministerul de Finante, ca se va elabora un act normativ de acordare de sprijin producatorilor agricoli pentru cumpararea de ingrasaminte chimice ce va fi aprobat prin Ordonanta de Urgenta. Cu toate asigurarile primite de la data reluarii activitatii, nici pana la ora actuala acest act normativ nu a aparut si nici nu se intrevede posibilitatea elaborarii lui, conducerea Amonil fiind nevoita sa ia decizia de incetare a activitatii", se mai spune in comunicatul combinatului chimic.

Odata cu incetarea activitatii, combinatul va disponibiliza circa 80% din angajati, iar lucratorii ramasi vor asigura paza si protectia instalatiilor oprite si livrarea de apa industriala in orasul Slobozia.

Actiunile Amonil au fost suspendate de la tranzactionare, marti dimineata, pentru 30 de minute, pentru a anunta decizia de oprire a activitatii.

Actionarii Amonil Slobozia au aprobat, recent, cedarea unor active catre Riverside Development Limited, in contul unei datorii de 53,8 milioane lei, variantele respinse pentru stringerea obligatiilor fiind solicitarea insolventei, contractarea unui credit si majorarea capitalului social cu valoarea acesteia. Riverside Development Limited a preluat de la Distrigaz Sud o datorie de 53,8 milioane lei a combinatului chimic la distribuitorul de gaze naturale.

Conform datelor de pe site-ul Bursei, Amonil este controlat in proportie de 50,4% de doua firme offshore inregistrate in Insulele Belize, Zalois si Jovline, care detin 32,19%, respectiv 18,22% din actiunile combinatului.

Amonil are un capital de 111,2 milioane lei, divizat in 1,11 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Combinatul a incheiat anul trecut cu un profit de 6,2 milioane lei, cu 11,6% mai mic fata de castigul din 2007. Cifra de afaceri a crescut, insa, de peste doua ori, la 216,8 milioane lei.

Cel mai recent transfer cu actiunile Amonil a fost realizat la 25 martie, la un pret de 0,0117 lei/titlu, in urcare cu 14,71%, la aceasta cotatie capitalizarea companiei fiind de 13,01 milioane lei.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Ministerul Finanțelor lansează pe 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. „Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de...

Un autocar și un autocamion din Ucraina s-au ciocnit în județul Constanța. Autocarul transporta copii ucraineni în Bulgaria

Un autocar și un autocamion, ambele din Ucraina, s-au ciocnit în județul Constanța, în noaptea de duminică spre luni, 16 spre 17 iunie 2024. Accidentul...

Analiză FES: România colectează cele mai puține taxe comparativ cu statele din centrul și estul Europei

România este țara în care taxele reprezintă cea mai mică proporție din economie, comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană, inclusiv cele din centrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă