18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAmericanii au stat la coada pentru iPhone, Wii si Harry Potter

Americanii au stat la coada pentru iPhone, Wii si Harry Potter

In weekend-ul care tocmai s-a terminat, mai multe mii de americani au asteptat cu sufletul la gura lansarea celebrului telefon iPhone si a celui mai recent joc video din seria "Harry Potter" – "The Order of the Phoenix", precum si noi pachete continand consola Wii.
Dupa aproape sase luni de la anuntarea sa oficiala, iPhone a intrat in magazine, printre primii cumparatori numarandu-se persoane de toate varstele, de la adolescenti pana la pensionari. Intr-un reportaj al CNN, Steve Henry declara ca a lucrat part-time trei luni pentru a putea achita pretul de 600 de dolari al iPhone-ului cu o memorie de 8GB, costul abonamentului lunar (60 de dolari!) urmand a fi platit de parintii sai. In varsta de 62 de ani, Albert Livingstone este la pensie de aproape trei ani si era pasionat de tehnologie inca din tinerete. "Am avut in timp mai multe telefoane scumpe. Acesta este diferit, este o noua jucarie ," spune Livingstone, care a achizitionat noul iPhone dupa aproape sase ore de stat la coada in fata unui magazin AT&T din Chicago. Dupa spusele multor cumparatori, telefonul merita achizitionat pentru ca poate fi folosit atat pentru apeluri de voce, cat si ca player multimedia (imagini, muzica, filme) sau camera foto digitala (momentan doar 2MP!). "iPhone inseamna a avea in buzunar un telefon, un iPod, un mini-videoplayer si un calculator conectat la Internet", a explicat tanarul Steve Henry.
Majoritatea cumparatorilor s-au descurcat in a-si seta telefonul dupa ce l-au cumparat, singurele probleme raportate fiind legate de neactivarea serviciilor de telefonie la timp. Un purtator de cuvant al companiei AT&T – care ofera exclusiv serviciile pentru toate iPhone-urile – a declarat ca fluxul de viitori cumparatori estimat reprezinta doar jumatate din cel real si astfel exista intarzieri in procesarea activarii abonamentelor. Unii cumparatori vand acum telefonul prin site-ul ebay.com pentru preturi ce depasesc 650 de dolari, unii vanzatori permitand si expedierea lor catre Europa. Insa cine achizitioneaza un astfel de aparat trebuie sa stie ca unele cartele SIM, ale altor operatori decat AT&T, ar putea sa nu fie recunoscute de terminalul mobil.
Sambata dimineata, la ora 6, in fata magazinului Nintendo World din Manhattan erau deja doua sute de persoane, majoritatea copii insotiti de parinti, care asteptau deschiderea magazinului pentru a pune mana pe o consola Wii destinata jocurilor video. Consola a fost lansata oficial in urma cu sapte luni, insa Nintendo a estimat gresit numarul de cumparatori, in scurt timp Wii fiind catalogat in SUA drept "un produs extrem de greu de gasit". Pretul consolei in magazine este de 250 de dolari, insa pe Amazon.com ea se vinde si pentru 700 de dolari. Consola i-a cucerit pe gameri prin tehnologia wireless incorporata si prin dispozitivul "motion-sensitive". "Este ca si iPhone-ul. Il vezi si il vrei", spune Robert Marcus, care spera sa cumpere trei Wii pentru cei trei fii ai sai.
Lansare
si cei care au vrut sa cumpere ultimul joc video din seria "Harry Potter" au fost nevoiti sa se trezeasca de dimineata, Warner Bros. anuntand ca in primele zile jocul nu va fi comercializat online. "Harry Potter and the Order of the Phoenix", care functioneaza chiar si pe console Wii, are un pret cuprins intre 30 si 60 de dolari, fiind lansat concomitent in Statele Unite si in Europa. Actiunea urmeaza firul epic al cartii, dar si al filmului cu acelasi nume, care urmeaza sa apara in cinematografe la sfarsitul verii.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă