14.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialAmenda de 18.000 de lei pentru primarul Ciuhandu

Amenda de 18.000 de lei pentru primarul Ciuhandu

» Gheorghe Ciuhandu a fost sanctionat de justitie cu 18.000 de lei pentru ca a nesocotit o hotarare judecatoreasca

» Primarul Timisoarei a ignorat saptamana trecuta o alta decizie definitiva in procesul cu un ziarist

» Municipalitatea a anuntat ca va contesta ambele amenzi

Primarul municipiului Timisoara,
Gheorghe Ciuhandu, a fost amendat de Justitie, dupa ce a refuzat sa puna in aplicare o sentinta definitiva si irevocabila. Printr-o hotarare pronuntata de Tribunalul Timis, ramasa definitiva saptamana trecuta la Curtea de Apel, judecatorii au dispus amendarea cu 20 % din salariul minim brut pe economie, pe zi de intarziere, a primarului Gheorghe Ciuhandu, suma care totalizeaza deja 18.000 de lei.
Intreaga poveste pleaca de la un proces al municipalitatii cu o societate comerciala, care a solicitat atribuirea, prin vanzare, a spatiului in care functiona. Reclamanta, SC "Cessena Trade Company" SRL, a chemat in judecata Consiliul Local si a solicitat vanzarea spatiului detinut, conform contractului de inchiriere. Instantele de judecata au dat castig de cauza firmei. Reprezentantii acesteia au cerut Primariei sa puna in aplicare sentinta definitiva si irevocabila, lucru care nu s-a intamplat. Dupa o serie de tergiversari, societatea a decis sa rezolve problema tot in instanta, iar Tribunalul Timis i-a dat din nou dreptate.  
Avocatul firmei, Florin Kovacs, spune ca decizia instantei "este un vot de blam cu avertisment pentru un primar care s-a obisnuit sa ignore hotararile judecatoresti irevocabile si care trebuie sa inteleaga ca justitia nu este un serviciu auxiliar primariei". Pe de alta parte, reprezentantii municipalitatii sustin ca vanzarea trebuia sa o aprobe si sa o puna in aplicare Consiliul Local si nu primarul. "Astept sa vad dispozitivul sentintei. Eu sunt de parere ca in aceasta cauza Consiliul Local era implicat si ca primarul nu are nici o vina", afirma secretarul Primariei, Ioan Cojocari.
Purtatorul de cuvant al primariei, Flavius Boncea, spune, la randul sau, ca municipalitatea va face contestatie in anulare.
Primarul Gheorghe Ciuhandu a fost somat sa plateasca onorariul pentru o executare silita, saptamana trecuta. El a refuzat sa aplice o sentinta in procesul cu un ziarist caruia i-a interzis accesul in primarie, dupa ce acesta l-a criticat in articolele sale. Primaria a anuntat ca va contesta amenda.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă