10.2 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialAlertă la metroul din București. Jandarmi înarmați patrulează în stații. Măsura de...

Alertă la metroul din București. Jandarmi înarmați patrulează în stații. Măsura de protecție ar putea fi legată de evenimentele din Franța

Echipe de militari din Jandarmeria Română, dotați cu arme automate, patrulează, vineri, în interiorul stațiilor de metrou din București. Militarii cu echipament de luptă au fost remarcați în cel puțin două stații de metrou, una dintre ele fiind cea de la Dristor.

Se pare că această măsură de protecție ar fi legată de situația din Franța. Jandarmii înarmați au mai patrulat și în alte momente în interiorul metroului din București, deși această măsură de protecție nu se folosește în mod curent.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, ne-a declarat că miitarii din interiorul stațiilor de metrou provin din Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și sunt abilitați să acționeze nu doar pe peroane ci și în interiorul trenurilor.

Întrebat de România Liberă dacă prezența jandarmilor înarmați la metrou are legătură cu evenimentele internaționale, Marius Militaru ne-a răspuns: "Este o măsură cu caracter preventiv".

Reprezentanții Jandarmeriei au evitat să ne spună dacă militarii de la metrou au în arme doar muniție de exercițiu sau au chiar muniție letală, de război. Problema este că pistolul-mitralieră este o armă extrem de puternică, iar un glonte tras dintr-o asemenea armă, într-un spațiu extrem de aglomerat, cum este un vagon de metrou, poate produce și victime colaterale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...

Agent Green dezvăluie cum se distrug pădurile din Munții Rodnei

Organizația Agent Green difuzează cel de-al treilea episod al serialului ”Jaf în Parcul Național Munții Rodnei”, în care prezintă situația de pe raza Ocolului...
Ultima oră
Pe aceeași temă