11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO VIDEO Cel mai grav atac armat din istoria Americii. 58 de...

FOTO VIDEO Cel mai grav atac armat din istoria Americii. 58 de oameni au murit, iar 515 au fost răniți în Las Vegas. ISIS a revendicat atacul! FBI neagă implicarea islamiștilor | LIVE UPDATE

58 de oameni au fost împușcați mortal iar peste 500 au fost răniți, după ce un bărbat de 64 de ani a deschis focul, în apropierea unui casino, în timpul unui concert de muzică country, în Las Vegas.  Atacatorul este mort. 





UPDATE 23,25 Cel puțin 19 puști și sute de muniții au fost găsite în camera de hotel a atacatorului de la Las Vegas, a confirmat un oficial de aplicare a legii, potrivit nytimes.com.

UPDATE 21,21 În Israel, pe clădirea primăriei oraşului Tel Aviv au fost aprinse lumini în culorile steagului Americii, ca omagiu pentru victimele atacului. 

UPDATE 21,00 Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis, luni, condoleanţe omologului sau american, Donald Trump, după atacul armat din această dimineaţă."Atacul în care au fost ucişi zeci de civili paşnici este şocant prin cruzimea sa", i-a transmis Vladimir Putin omologului sau american.

UPDATE 20,51 Şi în faimoasa clădire Empire State Building vor fi stinse luminile, în semn de omagiu pentru victimele atacului din Las Vega, informează CNN.

UPDATE 20,24 Luminile din Turnul Eiffel vor fi stinse luni seară în semn de omagiu victimelor atacurilor comise duminică la Marsilia și Las Vegas, a anunțat primarul Parisului, Anne Hidalgo, pe Twitter.

UPDATE 20, 05 Sute de oameni au venit la Centrul de transfuzii din Vegas pentru a dona sânge. Pe Tweeter oamenii spun că au stat la coadă şi câte trei-patru ore, potrivit BBC.

UPDATE 19,45: Atacul armat din oraşul Las Vegas nu are nicio legătură cu terorismul internaţional, anunţă FBI, după ce masacrul a fost revendicat de organizaţia teroristă Stat Islamic.

"Până în acest moment, nu a fost depistată nicio legătură între acest atac şi vreun grup terorist internaţional", a declarat agentul FBI Aaron Rouse, coordonatorul anchetei.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul din Las Vegas, soldat cu cel puţin 58 de morţi şi 500 de răniţi. Organizaţia teroristă sunnită susţine că autorul atacului, se convertise de câteva luni la islam.


UPDATE 18,50: Poliția americană a anunțat că bilanțul tragic al atacului a ajuns la 58 de morți și 515 răniți.

Printre cei uciși se află și un ofițer de poliție din Las Vegas care în momentul atacului era în afara serviciului. Alți doi polițiști se numără printre răniți.


UPDATE 17.50: Președintele Donald Trump se adresează națiunii: 

”Masacrul din Las Vegas este un act de o răutate pură. Viteza cu care au reacționat oamenii este miraculoasă și a împiedicat moartea și mai multor oameni. Fiecare jelește moartea unei persoane apropiate, ne rugăm pentru voi și suntem aici pentru voi, în această perioadă întunecată. Scriptura ne spune că Dumnezeu le este aproape celor care jelesc. Ne rugăm pentru însănătoșirea celor răniți. Miercuri, merg la Las Vegas. Steagul va fi arborat în bernă. America acționează ca un tot în fața acestei tragedii. Legăturile dintre noi nu pot fi distruse de această tragedie. Încercăm să căutăm o lumină în acest haos”, a spus Donald Trump, în discursul către americani. 

17.45:  Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul armat din Las Vegas, susținând că atacatorul se convertise la islam în urmă cu câteva luni, scrie Reuters. Pe de altă parte, surse oficiale americane le-au declarat reporterilor Reuters că nu există dovezi care să-l lege pe Paddock de gruparea jihadistă. 

''Autorul atacului din Las Vegas este un soldat al Statului Islamic, el a comis operațiunea ca răspuns'' la apelurile organizației de a ținti țări angajate în lupta contra SI, a indicat Amaq, organul de propagandă al jihadiștilor.

 

16.53: Un român ar fi fost rănit grav în atacul din Las Vegas, a scris mama sa pe Facebook.

Clujeanul Luca Iclodean, de 23 de ani,  se afla la concertul de muzică country, când s-a produs masacrul.


16.40: Polițiștii efectuează percheziții la locuința lui Paddock, din Mesquite, pe care o împărțea cu Marilou Danley. Inițial, oamenii legii au crezut că Danley implicată în atac, însă ipoteza a fost infirmată, scrie publicația Daily Mail. Poliția a descoperit, însă, că că Paddock a folosit cartea ei de identitate ca să se cazeze la hotelul din Las Vegas, în 28 septembrie. 

De asemenea, șeriful Joseph Lombardo a declarat că Paddock s-a sinucis, oamenii legii găsindu-l mort în camera de hotel de la etajul 32. În cameră, au mai găsit și 10 arme de foc. 

Lombardo a mai spus că polițiștii nu au reușit să descopere ce l-a motivat pe bărbat să comită masacrul. 

 

15.50: Poliţia metropolitană din Las Vegas a anunţat într-un comunicat de presă că 406 persoane au fost transportate la spital, în urma atacului. Potrivit acesteia, atacatorul a deschis focul asupra a 22.000 de oameni care se aflau la concert din apartamentul său de la etajul 32 din hotelul Mandalay Bay. 

14.30: Președintele SUA, Donald Trump, a transmis, pe Twitter, condoleanțe familiilor victimelor atacului din Las Vegas. Citește mai multe AICI.





13.55: Numele atacatorului este Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, scrie Daily Mail. Corpul său a fost descoperit, fără viață, în incinta hotelului Mandalay Bay, alături de mai multe arme de foc. Potrivit presei americane, este cel mai grav atac armat din istoria SUA.





ATENȚIE! Imagini care vă pot afecta emoțional 





13.40: Autoritățile informează că bilanțul morților a ajuns la 50, iar al răniților la 200. Potrivit New York Times, atacatorul ar fi tras de la etajul 32 al unui hotel.

13.20: Atacatorul împușcat de polițiști este un bărbat alb, de 64 de ani, a anunțat poliția, citată de NBC News. 

Oamenii legii sunt acum pe urmele colegei lui de apartament, o femeie de origine asiatică, pe nume Marilou Danley. 

11.40: Poliția din Las Vegas a anunțat un nou bilanț, în urma incidentului armat. Este vorba de 20 de morți și de 100 de răniți, citează New York Times. Totodată, anchetatorii au confirmat că atacatorul a tras de la un etaj superior al hotelului din apropierea locului în care avea loc festivalul de muzică country.

Incindentul nu est tratat ca un atentat terorist, au mai adăugat autoritățile. Din primele informații date de anchetatori, atacatorul este „localnic”. 

10.20: Poliția din Las Vegas a anunțat că un suspect a fost ucis. Deocamdată nu se cunoaște dacă e vorba despre alți atacatori.

Aeroportul internațional McCarran din Las Vegas a fost închis. Pe de altă parte, un post de televiziune local anunță că 70 de răniți au fost transportați la spital.


Poliția din Las Vegas informează că un atacator înarmat s-ar afla liber în celebra zonă cu cazinouri a orașului și a cerut locuitorilor să fie precauți, relatează DPA și BBC News, după ce martorii au raportat că s-au auzit mai multe focuri de armă trase, iar presa susține că ar fi vorba de o armă automată.

Conform unei postări pe Twitter a departamentului de poliție, persoana înarmată s-ar afla în apropierea cazinoului Mandalay Bay.

"Cerem tuturor să evite zona", se mai menționează în postare.

Potrivit Reuters, un utilizator de Twitter a scris că hotelul în care se află cazinoul a fost închis, în timp ce un alt utilizator, citând poliția, a spus că doi atacatori s-ar afla la etajului al 32-lea al hotelului și ar fi tras asupra unui bodyguard și asupra poliției.

Incidentul a avut loc în apropierea unui concert de muzică country. Martorii au declarat pentru NBC Las Vegas că, inițial, au auzit un zgomot "ca niște artificii", dar a devenit evident că era vorba de împușcături îndreptate spre mulțime. Martorii au insistat că au fost implicați "mai mulți împușcători", scrie The Independent.

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă