13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Alertă cu bombă pe aeroportul din Madrid

UPDATE: Alertă cu bombă pe aeroportul din Madrid

UPDATE: Autorităţile spaniole au confirmat joi după-amiază că alarma cu bombă ce a condus la evacuarea unui avion saudit pe aeroportul Barajas din Madrid a fost falsă, transmite AFP, citată de Agerpres

Garda civilă spaniolă a precizat că alerta a fost declanşată după ce la bordul unui Boeing 777 al companiei Saudia Airlines s-a găsit un bilet prins de tapiţeria avionului cu un cuţit şi pe care scria în engleză: ora ’11:30, bombă’. Avionul urma să decoleze către Riad, dar găsirea acestui bilet a obligat comandantul să amâne decolarea, iar cei 97 de pasageri şi 15 membri ai echipajului au fost debarcaţi pentru ca avionul să poată fi cercetat de echipele specializate. 

Pe aeroportul Barajas din Madrid a fost declanşată joi alarma generală după ce comandantul unui avion al companiei saudite Saudia Airlines, ce urma să decoleze către Riad, a semnalat o ameninţare cu bombă, relatează presa spaniolă

În interiorul avionului de tipul Boeing 777 s-a găsit un bilet cu respectiva ameninţare. Prin urmare, comandantul a decis să amâne decolarea, iar cei 97 de pasageri şi cei 15 membri ai echipajului au fost debarcaţi pentru ca avionul să poată fi cercetat de echipele specializate. 

Sursele locale cred că este vorba despre o alarmă falsă, dar încă nu s-a primit confirmarea autorităţilor. Oficialii aeroportului au precizat că alarma generală a fost restrânsă, iar traficul aerian se desfăşoară normal. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă