19.1 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeSpecialALEGERI LOCALE 2016. Primele declaraţii la PSD. Încrederea bucureştenilor nu este un...

ALEGERI LOCALE 2016. Primele declaraţii la PSD. Încrederea bucureştenilor nu este un CEC în alb pentru PSD

Este pentru prima oară când un partid politic de după revoluţie câştigă tot la Primăria Capitalei, atât sectoarele cât şi primăra generală. Această încredere acordată de bucureşteni nu este un CEC in alb, a spus Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Este important pentru toată echipa, condusă de Gabriela Firea pentru Bucureşti, să înţeleagă că bucureştenii aşteaptă rezultate imediate şi aşteaptă ca programele prezentate în campanie să fie puse în aplicare.

În ceea ce priveşte votul politic din Bucureşti, avem ca partid, PSD-UNPR, 24 de mandate, ALDE are 4 mandate, deci avem posibilitatea să facem împreună majoritatea în Consiliul General al Capitalei.

În sectoarele 2,3,5 şi 6, PSD poate face majoritate doar cu ALDE şi UNPR, iar la sectoarele 1 şi 4 aşteptăm numărătoarea finală, pentru că avem speranţe să formăm majoritatea tot doar cu ALDE.

În restul ţării, pentru Consiliile judeţene, PSD-ul are majoritate singur în 14 judeţe. În alte 11 judeţe putem face majoritate doar cu ALDE. Încă în 2 judeţe majoritatea poate fi făcută PSD+ALDE+UNPR, deci în total 27 de judeţe.

În schimb mai sunt 3 sau 4 judeţe unde vom începe negocierile de mâine, unde sunt şanse ca PSD să formeze majoritatea împreună cu alte partide, cu excepţia PNL şi PMP.

În ceea ce priveşte reşedinţele de judeţ, PSD-ul a câştigat 19, dintre care 6 au pentru prima oară primari PSD. Alte 3 reşedinţe de judeţ au fost pierdute de PSD.

Cele mai citite

Prognoza meteo pe o lună. Temperaturi neobișnuit de mari în octombrie. Când încep ploile

Prognoza meteo săptămâna 02-09 octombrieValorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul, dar cu o abatere...

Un nou pachet cu arme urmează să fie livrat Kievului. Decizie crucială luată de Banca Centrală a Ucrainei- LIVE TEXT

UPDATE 8:10 - Banca centrală a Ucrainei va introduce un curs de schimb mai flexibil, de marţi, prima oară de la declanşarea războiului de...

Explozie gigantică în Anglia, la Oxford

Lovitură de trăznet? O explozie uriașă a avut loc în această seară în Anglia, lângă Oxford.Deflagrația pare să fi fost iscată de sau după o...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies