27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Brașov: Blat între PNL și Scripcaru

ALEGERI LOCALE 2016. Brașov: Blat între PNL și Scripcaru

Actualul primar al Braşovului, George Scripcaru, şi-a depus candidatura, el sperând să câştige cel de-al patrulea mandat, pentru prima dată ca independent. În 2004, 2008 și 2012 el câștigat ca membru PD, partid devenit ulterior PDL. După fuziunea PNL-PDL, Scripcaru era favorit pentru a fi nominalizat de noul PNL, dar în luna februarie a fost trimis in judecată, fiind acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi instigare la tentativă la abuz în serviciu. PNL i-a retras oficial sprijinul pentru a respecta codul de integritate al partidului. Inițial, liberalii au apelat la președintele organizației municipale, Adrian Oprică, dar acesta nu a fost validat de conducerea centrală, din cauza rezultatelor slabe în sondaje. În cele din urmă, PNL l-a desemnat pe Adrian Gabor, vicepreședinte al Consiliului Județean, fost viceprimar PDL între 2008 și 2012.

Pe tot parcursul campaniei electorale, au circulat informații neoficiale despre faptul că, în realitate, PNL îl susține tot de Scripcaru, Adrian Gabor fiind un pretendent de fațadă. Pe ultima sută de metrii, liberalii nici nu s-au mai ferit. Secretarul general al PNL Braşov, Dragoş David, a anunțat că filiala locală le cere brașovenilor să îl voteze pe George Scripcaru, candidat independent, fost PNL, și nu pe candidatul oficial al partidului Adrian Gabor. PNL roagă cetăţenii Braşovului să îl voteze pe dl. George Scripcaru la Primăria Braşovului. A fost decizia politică a partidului nostru care s-a luat de la bun început la nivelul filialei noastre”, a explicat Dragoş David, potrivit newsbv.ro

Și desemnarea candidatului PSD s-a dovedit extrem de palpitantă. Inițial, PSD a apelat la Răzvan Popa, consilier local. Adversarul său, Cătălin Leonte, a demisionat din partid în luna martie și a anunțat că va candida ca independent. În aprilie, Leonte a revenit în PSD pentru a candida, având sprijinul conducerii centrale. Nemulțumirile din județ l-au făcut pe liderul PSD, Liviu Dragnea, să lase decizia pe umerii conducerii locale, care a votat în favoarea lui Răzvan Popa, iar Leonte a revenit la candidatura de independent.

În cursa pentru primăria Brașov a intrat și deputatul independent Mihai Sturzu, fost preşedinte al TSD şi membru al trupei Hi-Q.

 

Candidați Primăria Brașov

George Scripcaru – independent

Adrian Gabor – PNL

Răzvan Popa – PSD

Cătălin Leonte – independent

Costel Mihai – PMP

Mihai Sturzu – independent

Ovidiu Grădinar – PND

Florian Staicu – independent

Mariana Sebeni-Comșa – PER

Cornel-George Comşa – independent

Cristian Macedonschi – FDGR

Dumitru Ion-Dumitrescu – independent

Adrian Atomei – ALDE

Vasea Carchelan – PRM

Paul Becheanu PPU-sl

 

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă