20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Ajutor american pentru Irak. Obama anunță că raidurile aeriene vor continua...

UPDATE. Ajutor american pentru Irak. Obama anunță că raidurile aeriene vor continua pentru protejarea creștinilor

UPDATE. Barack Obama a anunțat, sâmbătă, că Statele Unite vor continua raidurile aeriene în nordul Irakului pentru protejarea creştinilor refugiaţi pe Muntele Sinjar şi a personalului diplomatic şi militar american, potrivit Mediafax.

Obama a precizat că aviaţia militară americană va continua să ofere asistenţă umanitară creştinilor care fug de insurgenţii sunniţi.

"Aviaţia militară americană este pregătită să declanşeze noi raiduri aeriene pentru a-i opri pe insurgenţi să ajungă la refugiaţii de pe Muntele Sinjar", situat în nord-vestul Irakului, a declarat Obama.

"Insurgenţii grupului terorist sunnit Stat Islamic (SI/SIIL) au avansat mai rapid decât de aşteptam. Aviaţia militară americană este pregătită să declanşeze noi raiduri aeriene pentru a-i opri pe insurgenţi să ajungă la refugiaţii de pe Muntele Sinjar", situat în nord-vestul Irakului, a declarat Obama.

"Am discutat cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi cu premierul britanic, David Cameron. Amândoi susţin acţiunile noastre şi sunt de acord să ne ajute cu asistenţa umanitară pe care o oferim irakienilor", a precizat Obama.

"Problemele Irakului nu pot fi soluţionate în câteva săptămâni. Statele Unite nu vor trimite trupe suplimentare pe teren. Nu pot stabili un calendar pentru încheierea raidurilor aeriene. Operaţiunile vor continua cât va fi necesar pentru protejarea refugiaţilor irakieni şi a personalului american", a dat asigurări preşedintele SUA, pledând pentru o soluţie politică la conflictul interconfesional irakian.

Avioane militare americane au paraşutat din nou, sâmbătă dimineaţă, alimente şi apă destinate refugiaţilor irakieni care fug de insurgenţii din cadrul grupului terorist Stat Islamic, în nordul Irakului.

Trei avioane cargo escortate de aparate de vânătoare F/A-18 au paraşutat alimente şi apă destinate "miilor de irakieni refugiaţi în zona Muntelui Sinjar", a comunicat Pentagonul.

Operaţiunea de lansare a alimentelor pentru refugiaţii irakieni a început în cursul nopţii de joi spre vineri.

Cele mai citite

Tribunalul Vaslui a decis! Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a menţinut, vineri, măsura arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. „În...

3 moduri prin care poți asigura securitatea unui complex rezidențial

Securitatea în cadrul unui complex rezidențial nu se referă doar la împiedicarea accesului neautorizat. Înseamnă, de asemenea, prevenirea furturilor sau a actelor de vandalism...

Campanie de ecologizare a malurilor apelor din zona Roșia Montană

Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii...
Ultima oră
Pe aceeași temă