7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialAgitatie doar la varf

Agitatie doar la varf

Agitatie pe piata transferurilor, dar mai ales in ceea ce priveste echipele de pe primele pozitii si mai putin pe cele “mici”, care isi propun “supravietuirea”. Echipele mai modeste din punct de vedere financiar se despart de jucatorii remarcati si cauta inlocuitori la echipe din tara, ba chiar au inceput sa bata strainatatea.
Dupa performantele din campionat si calificarea in primavara europeana in Stefan cel Mare ar trebui sa intalnim cel mai mult calm si liniste. Plecarea lui Ionel Ganea la Rapid, oricat se incearca sa para normala, a bulversat atmosfera aparent calma din sanul gruparii. Situatia ridicola privind renuntarea la servicile lui Catalin Munteanu, care a durat numai o zi si care a creat vii proteste in randul galeriei dinamoviste, denota faptul ca in Stefan cel Mare nu stie dreapta ce face stanga. Jucatorul a revenit, dar nu se stie cine l-a dorit inapoi, Rednic sau Borcea? Bucuros ca s-a intors la Dinamo, Catalin Munteanu spune ca “suntem o familie”, amintind ca toti colegii de echipa si suporterii au fost alaturi de el. La nivelul echipei si al galeriei se pare ca asa stau lucrurile. Ele se complica putin la nivelul conducerii, unde staff-ul “cainilor” anunta transferul bosniacului Vranjkovic, dar jucatorul nu este inca hotarat sa imbrace tricoul alb-rosilor si vrea mai multi bani.
In Ghencea, unde pana acum s-a vorbit numai de transferul portarului brazilian, apare si primul jucator din campionat pe care Steaua si-l doreste: Croitoru, mijlocas la FC Vaslui. Il vrea si Dinamo, dar o vizita acasa la jucator a lui Mihai Stoica, managerul general al gruparii din Ghencea, pare sa fi decis soarta acestuia. Un cuvant care atarna greu il are si impresarul jucatorului, Adrian Ilie, care i-a recomandat lui Croitoru sa aleaga Steaua. Daca pana la urma cele doua transferuri se vor materializa, totusi, este prea putin ca Steaua sa-si acopere golurile din echipa, in conditiile in care lista jucatorilor la care Olaroiu ar vrea sa renunte este destul de lunga.
Cu Razvan Lucescu plecat in vacanta, de transferuri la Rapid se ocupa directorul tehnic Grigore Sichitiu, plecat in Cipru sa vada doi jucatori de la Omonia Nicosia. E vorba de un macedonean, mijlocasul central Grozdanoviski si un atacant din Zimbabwe, Musawengosi, care a cochetat acum un an cu Steaua.
Transferurile tin capul de afis al vacantei de iarna. Zeci de jucatori sunt prezenti pe listele de plecare intocmite de presedintii de cluburi si antrenori. Cele privind noile achizitii sunt, cel putin pana acum, destul de subtiri si ele nu privesc numai echipele din fruntea clasamentului. Unele grupari nu au resurse financiare sa aleaga jucatorii de care au nevoie, granzii nu au gasit inca fotbalisti de valoare la preturi accesibile.

Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă