38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO Extrema dreaptă promite că va lupta împotriva "invaziei străinilor" în Germania

VIDEO Extrema dreaptă promite că va lupta împotriva „invaziei străinilor” în Germania

Alternativa pentru Germania (AfD), partidul german de extremă dreapta a promis că va lupta împotriva "unei invazii a străinilor" în țară, după ce au câștigat alegerile, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, devenind astfel al treilea partid politic din stat, scrie BBC.

"Vrem o politică diferită", a declarat co-liderul Alexander Gauland, după ce au fost anunțate rezultatele.

Partidul cancelarului Angela Merkel a câștigat, duminică, alegerile parlamentare, șefa Executivului german asigurându-și, astfel, al patrulea mandat și ultimul, așa cum a declarat chiar ea. Merkel privește cu optimism noua provocare, în ciuda faptului că formațiunea sa politică a obținut cel mai prost rezultat din ultimii 70 de ani.

Campania AfD s-a împotrivit deciziei lui Merkel de a deschide frontierele germane pentru migranți și refugiați în 2015. "Un milion de persoane, străine, care sunt aduse în această țară, înstrăinează bucăți din această țară și noi, ca AfD, nu ne dorim acest lucru. Nu vrem să piedem Germania în fața unei invazii a străinilor proveniți dintr-o cultură diferită. Foarte simplu", a declarat Gauland într-o conferință de presă.

Co-președintele AfD a afirmat că partidul său, care este de așteptat să ocupe 94 de locuri în Parlamentul federal din cele 709 de locuri, a fost ales "pentru a aborda fără compromis" problemele legate de imigrație.

Însă, în ciuda victoriei istorice,  co-preşedintele AfD, Frauke Petry, se distanţează de partid. Ea și-a motivat decizia afirmând că în interiorul partidului există diferenţe mari de opinie.

În ultimele luni, Petry a fost tot mai marginalizată de ceilalţi lideri ai partidului. Cu toate acestea, în Saxonia, regiunea de origine a lui Petry, AfD a avut un success deosebit, iar Petry şi-a asigurat un mandat de parlamentar.

Petry a afirmat că vrea să pregătească partidul pentru a fi capabil să guverneze din 2021, însă majoritatea liderilor AfD au afirmat clar că prioritatea lor este să rămână în opoziţie şi să acţioneze fără limite din această postură.

”Un partid anarhic poate avea succes în opoziţie, însă nu poate fi credibil în ochii alegătorilor pentru a guverna”, a declarant Petry în cadrul unei conferinţe de presă susţinută luni, adăugând că nu se va alătura grupului parlamentar al AfD.

 Șeful social-democraților, Martin Schulz, a subliniat că Angela Merkel are o vină în succesul repurtat la alegeri de către partidul populist AfD, a declarat duminică seara liderul social-democraților germani Martin Schulz.

"Cred că Merkel a dus o campanie scandaloasă. Refuzul său sistematic a creat un vid pe care AfD a reușit să îl umple parțial. Cred că Angela Merkel are o mare responsabilitate pentru aceasta", a afirmat el pentru posturile de televiziune publice ARD și ZDF.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă