33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialAfacerea Resial - pe masa procurorilor

Afacerea Resial – pe masa procurorilor

Procurorul DIICOT Cristian Nicolae Florea a confirmat, ieri, existenta dosarului Resial.
"Sesizarea se refera la posibilitatea existentei unor grupuri organizate care au actionat, si o posibila spalare de bani. Verificarile sunt la inceput si in acest moment nu pot sa dau mai multe detalii", a declarat Florea.
Vanzarea SC Resial SA Alba Iulia – intrata in 2005 in faliment – este departe de a fi considerata o reusita, iar termenele de plata a activelor de catre cumparator, SC Trustul de Constructii Industriale SRL Alba, au fost deja depasite. Conform antecontractului incheiat intre parti, lichidatorul fostei fabrici de caramizi, Ioan Dorin Jibetean trebuia sa incaseze de la cumparator, pana la data de 23 octombrie, suma de 3 milioane de euro, care reprezinta a doua transa de bani, ceea ce nu s-a intamplat. Jibetean se prevaleaza  de un litigiu pentru o bucata de teren, litigiu care era cunoscut de luni de zile si nu are nimic in comun cu obligatia de plata, asa cum este prevazut in antecontract:
"Am avut probleme cu o parcela de teren, iar pana nu am reusit clarificarea din punct de vedere juridic nu a putut sa obtina un credit bancar. Nu poate fi invocat faptul ca nu a respectat termenele. Exista insa in antecontract o clauza  de 30 de zile in care poate sa achite banii". Conform actelor incheiate, pentru fiecare zi de intarziere, reprezentantul firmei, Ariganello Pasqualino ar trebui sa achite penalitati de 1% pentru fiecare zi de neplata, iar dupa 30 de zile de intarziere, contractul se reziliaza daca suma nu este platita integral.
Directia Generala a Finantelor Publice Alba, principalul creditor al Resial, nu are cunostinta de vreun alt termen de plata, iar reprezentantii institutiei spun ca in contul lor nu a intrat niciun leu din cele trei milioane de euro.
"Macar in contul Resial trebuiau sa intre banii, iar de aici lichidatorul sa faca redistribuirea, dar nu a achitat nimic", a precizat consilierul juridic al DGFP Alba, Carmen Calugar.

Cele mai citite

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...
Ultima oră
Pe aceeași temă