12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAeroportul din Baia Mare incearca sa intre pe piata europeana

Aeroportul din Baia Mare incearca sa intre pe piata europeana

Consiliul Judetean Maramures si conducerea Regiei Aeroportuare din Baia Mare participa, timp de doua zile, la Forumul Aeroporturilor Regionale din Europa pentru a-si prezenta oportunitatile de afaceri. Invitatia adresata administratiei judetene a fost lansata de secretarul general al Adunarii Regionale Europene, Kllaus Klipp.
Forumul aeroporturilor regionale are loc in Einhoven, Belgia, iar la eveniment participa majoritatea directorilor de aeroporturi de capacitate medie din Europa. “Am pregatit un set de pliante si materiale promotionale despre Aeroportul din Baia Mare care urmeaza a fi prezentate celor interesati. Ideea este de a prezenta oportunitatile de afaceri pentru singurul aeroport din Maramures care ar putea intra in relatii de afaceri cu alte institutii similare. Prezenta noastra la forum e sa atragem atentia companiilor aviatice regionale si a celor in regim charter ca pe pista din Baia Mare se poate ateriza si decola in conditii optime”, a declarat vicepresedintele CJ, Emil Marinescu.
Potrivit sursei citate, la nivel european se are in vedere, in urmatorii ani, dezvoltarea aeroporturilor regionale prin reducerea traficului aerian de pe marile aerobaze. Practic, avioanele mediu si scurt curier vor putea ateriza pe aeroporturile regionale din orice punct al Europei.
Directorul Aeroportului din Baia Mare, Vasile Dale, a spus ca din acest punct de vedere unitatea pe care o conduce se inscrie perfect in conditiile de lucru specifice acestui tip de aeroport. Pe de alta parte, autoritatile judetene intentioneaza sa prelungeasca pista de aterizare-decolare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă