12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAdversari puternici pentru Viitorul Constanţa

Adversari puternici pentru Viitorul Constanţa

Aflată în cantonament în Antalya, echipa F.C. Viitorul Constanţa susţine şi o serie de partide amicale. Gruparea pregătită de către Cătălin Anghel a întâlnit, până acum, Dinamo Bucureşti (1-3) şi F.C. Neftehimik Nizhnekamsk (1-1) şi, până la revenirea în ţară, va mai disputa alte două jocuri amicale. Oficialii constănţeni au ales să meargă pe aceeaşi linie şi să aleagă adversari foarte puternici.

Astfel, Viitorul dispută următoarele două partide în compania unor formaţii de calibru. Prima este S.C. Vaslui, echipă clasată pe locul 7 în ierar­hia Ligii I şi care a evoluat în grupele Europa League. Vineri, echipa de pe litoral va mai juca un amical tare.

Cătălin Anghel şi elevii săi îi vor întâlni pe Dan Petrescu şi Gigel Bucur, românii reprezentând echipa Kuban Krasnodar. Ora de disputare a acestui joc nu a fost încă stabilită. În aceste condiţii, meciul pe care F.C. Viitorul îl avea programat pentru sâmbătă, în compania danezilor de la Hobro IK, nu se va mai disputa. Pentru patronul grupării constănţene, meciurile amicale în compania unor adversari puternici reprezintă cheia unei pregătiri temeinice.

„Jucătorii au nevoie să ştie unde se află cu pregătirea, iar jucând meciuri cu echipe infime pe care le învingi la scor nu reprezintă cel mai bun test. Mai bine eşti învins de o echipă valoroasă şi ai ocazia să îţi dai seama de potenţialul echipei”, amintea Gheorghe Hagi.

Tehnicianul Viitorului, Cătălin Anghel, se confruntă cu proble­me de lot. Astfel, după ce în amicalul precedent nu i-a putut folosi pe Lucian Turcu (probleme la gleznă) şi Florin Bejan (proble­me musculare), în meciurile cu Vaslui şi Kuban nu a putut conta pe Cristian Pantelie şi Claudiu Herea. Dacă Pantelie acuză dureri la şold, Herea se confruntă cu probleme musculare.

ÎNFRÂNGERE

Farul a pierdut primul meci

FC Farul a înregistrat prima înfrângere în meciurile amicale din această iarnă, cedând cu 0-1, la Kemer, în disputa cu echipa de ligă secundă din Turcia Kocaelispor. Golul a fost marcat în minutul 48, din penalty. Kocaelispor a înlocuit amicalul cu CSM Rm. Vâlcea, care a fost anulat. Ca şi în disputele precedente, antrenorul Farului, Viorel Tănase, a folosit două formule de echipe, prima jucând până în minutul 65, iar cea de-a doua restul minutelor.

4 meciuri amicale a cuprins calendarul de pregătire al Viitorului în Antalya.

Cele mai citite

David Beckham a împlinit 49 de ani. Mesajul fetelor de la Spice Girls

David Beckham a împlinit 49 de ani și a primit felicitări din partea celor dragi, inclusiv din partea Spice Girls, trupă din care a...

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...
Ultima oră
Pe aceeași temă