15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialAdrian Stoica, preşedinte FR Gimnastică: “Medalia de astăzi este o medalie extrem...

Adrian Stoica, preşedinte FR Gimnastică: “Medalia de astăzi este o medalie extrem de preţioasă”

Medalia de argint mondial a Larisei Iordache este una extrem de preţioasă crede preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica.

"A fost un concurs greu, dar a concurat excepţional fata noastră. Nu a constituit o surpriză pentru mine bătălia de la nivelul acesta, dar Larisa a reuşit să-şi stăpânească nervii mai bine decât celelalte concurente, cu excepţia lui Simone Biles, care este extrem de puternică şi domină prin calităţi fizice. O felicit pe Larisa şi pe antrenorii noştri, aşteptăm şi finalele ei de duminică, la bârnă şi sol. Medalia de astăzi este o medalie extrem de preţioasă, sper ca Larisa să-şi aducă şi o mare contribuţie la mobilizarea echipei pentru viitor", a declarat Adrian Stoica, potrivit Mediafax.

Gimnasta Larisa Iordache a câştigat, azi, medalia de argint în finală la individual compus, în timp ce Ştefania Stănilă s-a clasat pe locul 19, la Campionatul Mondial de la Nanning (China).

Larisa Iordache a încheiat concursul cu un total de 59,765 puncte, cu care a obţinut medalia de argint, notele sale fiind următoarele: 15,066 la sărituri, 14,866 la paralele, 15,100 la bârnă şi 14,733 la sol.

Larisa Iordache va mai concura şi în finalele de la sol şi bârnă, programate duminică. Ea a adus României prima medalie într-o finală la individual compus după 7 ani.

La rândul său, Ştefania Stănilă s-a clasat pe locul 19 în finala de vineri, cu 53,533 puncte (14,500 la sărituri, 13,600 la sol, 12,733 la paralele şi 12,700 la bârnă).

Medalia de aur la individual compus a fost cucerită de Simone Biles (SUA, 60,231 puncte), iar cea de bronz a revenit gimnastei Kyla Ross (SUA, 58,232 puncte).

 

Cele mai citite

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...
Ultima oră
Pe aceeași temă