18.5 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialAdrian Iorgulescu: Castelul Bran nu valoreaza mai mult de 15 milioane de...

Adrian Iorgulescu: Castelul Bran nu valoreaza mai mult de 15 milioane de euro

Sunt incercari de piata, eu nu cred ca Branul se poate vinde la aceasta suma, a declarat ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, in cadrul emisiunii 3 X 3 de la Realitatea Tv, referitor la pretentia financiara de 100 de milioane de euro a familiei de Habsburg. Estimarile facute de noi nu depasesc 15 milioane de euro, a declarat Adrian Iorgulescu.

Pana acum avem un acord semnat pe trei ani pentru ca acest castel sa-si pastreze statutul de muzeu. Legea ne permite sa actionam in cazul in care proprietarul va schimba destinatia castelului, a declarat ministrul.

Nu se pune in discutie ca Branul s-ar fi retrocedat ilegal, cum se spune, a declarat ministrul Culturii.

100 de milioane de euro este bugetul pentru reabilitarea Bibliotecii Nationale. Ea va arata altfel, va fi un complex interesant si va cuprinde un muzeu de arta contemporana, a declarat Adrian Iorgulescu. Se va finaliza in 33 de luni, iar proiectul de reabilitare va incepe in septembrie, a anuntat ministrul.

O mare problema a filmului romanesc este difuzarea, a declarat ministrul Culturii, care s-a declarat optimist in legatura cu viitorul concurs CNC.

Eu cred ca noi nu avem inca puterea sa ne detasam de trecut, a declarat ministrul Culturii. Va trebui sa facem un muzeu al comunismului, a declarat Adrian Iorgulescu. 38 de milioane de euro se vor duce in acest muzeu.

Vioara Stradivarius va ajunge pe mana unui tanar, in urma unui concurs international organizat pe 7 septembrie. 2 milioane de euro este suma la care a fost evaluata vioara Guarneri, care va fi data tot prin concurs, a declarat Adrian Iorgulescu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Stația STB Orizont revine pe amplasamentul de bază

Stația „Orizont” revine pe amplasamentul de bază, informează Societatea de Transport București (STB). “Avȃnd ȋn vedere finalizarea lucrărilor la proiectul „Reabilitare rețele termice Loc 3...

Marcel Ciolacu: România creşte din punct de vedere economic. Trei dovezi concrete, confirmate de INS

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, miercuri, că România creşte din punct de vedere economic, el prezentând trei dovezi concrete, confirmate de INS, şi anume creştere...

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă