14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialAcţiunile europene închid în creştere

Acţiunile europene închid în creştere

Principalele acţiuni europene au închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de luni, după date solide privind industria prelucrătoare în SUA, China şi India, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Evoluţia din cele trei mari economii a compensat neliniştea investitorilor înaintea unei reuniuni de politică monetară a Rezervei Federale americane de săptămâna aceasta, în cadrul căreia se va discuta relaxarea politicii monetare a instituţiei.

Indicele FTSEurofirst 300, care include cele mai importante companii europene, a avansat cu 0,1%. “Rapoartele despre industria prelucrătoare indică un trend pozitiv în acest moment. Chiar dacă datele au fost bune, cred că există aşteptări puternice ca Rezerva Federală să să aplice măsuri de sprijinire a economiei”, a afirmat Mike Lenhoff, analist la compania Brewin Dolphin.

Acţiunile miniere au urcat, urmând creşterea preţurilor metalelor, cauzată de datele macroeconomice bune. Cotaţiile bancare, sector considerat un indicator al apetitului de risc al investitorilor, au scăzut, din cauza temerilor privind amploarea măsurilor pe care le va adopta Rezerva Federală. Societe Generale, BNP Paribas şi Deutsche Bank au scăzut cu 0,7-1,1%.

Pe cele mai importante burse din Europa, indiicii DAX german, CAC 40 francez şi FTSE 100 britanic au pierdut 0,05-0,41%.

Cele mai citite

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...

Generalul israelian Yair Golan este noul şef al Partidului Laburist din Israel

Fostul general Yair Golan a fost ales marţi în funcţia de şef al Partidului Laburist din Israel, în timp ce această formaţiune de stânga,...

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă