15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialAcoperişul înclinat cu ţiglă ceramică, cea mai sigură modalitate de protejare a...

Acoperişul înclinat cu ţiglă ceramică, cea mai sigură modalitate de protejare a casei

Acoperişul înclinat este un element determinant pentru clădirile construite în zona noastră atât de-a lungul timpului cât şi în prezent, iar ţiglele ceramice, ca şi material natural de construcţii, ajută la reglarea temperaturii, sunt deosebit de rezistente la intemperii şi variaţii de temperatură, iar durata lor de viaţă este de peste 100 de ani. Prin forma si volumul său, acoperişul înclinat determină stilul clădirii, fie aceasta clasică, tradiţională sau modernă, adăugând o eleganţă aparte.

Vântul şi furtuna nu afectează în nici un fel acoperişul înclinat deoarece ţiglele sunt fixate corespunzător pentru a nu fi ridicate, în timp ce, în cazul unui acoperiş plat, dimpotrivă, vântul pătrunde sub învelitoare, creându-se astfel o presiune care face posibilă ridicarea întregii învelitori, precum aripa unui avion.

Datorită pantei sale, acoperişul înclinat asigură o scurgere rapidă şi simplă a apei, astfel încât prezintă un risc scăzut de daune cauzate de precipitaţii. Căldura poate fi eliminată în zona coamei, ceea ce creează un climat interior plăcut, iar straşinile protejează faţada şi ferestrele de pătrunderea razelor solare puternice. Un acoperiş înclinat prezintă şi avantajul că poate fi transformat ulterior şi într-un spaţiu de locuit suplimentar iar, în plus, conferă – ca şi a cincea faţadă a casei – multe posibilităţi de configurare a formei clădirii.

Sistemele fotovoltaice şi solare pot fi integrate în suprafaţa acoperişului înclinat şi măresc funcţia de acoperire şi protecţie.

Dacă ar fi să comparăm o casă cu acoperiş înclinat cu una cu acoperiş plat, de aceeaşi dimensiune, se poate observa că prima economoseşte 26 Tone de CO2 într-un ciclu de viaţă de 50 de ani, corespondentul a 200.000 de km parcurşi cu o maşină.

Costurile pentru construcţia acoperişului (membrană şi structură) sunt mai mici pentru un acoperiş înclinat, atât la achiziţie cât şi în perioada de utilizare a casei, de aproximativ 50 de ani. Inclusiv costurile curente, de întreţinere a casei cu acoperiş înclinat sunt relativ constante. Doar după 30 de ani poate apărea pentru prima dată necesitatea efectuării unor renovări.

Cele mai citite

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...

100 de arestați la Boston după o manifestație pro-Palestina

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a...
Ultima oră
Pe aceeași temă