13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. 14 muncitori la uzinele Dacia, răniți în accidentul din Argeș. Procurorii...

UPDATE. 14 muncitori la uzinele Dacia, răniți în accidentul din Argeș. Procurorii au deschis dosar penal

UPDATE 17:45. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au deschis, vineri, un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, în urma accidentului de joi noapte dintre două autocare ce transportau angajaţi ai Dacia, în urma căruia 13 persoane au fost rănite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit procurorilor, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, dosarul fiind declinat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

UPDATE 08.57: Numărul răniților în urma accidentului de la Vulturești a crescut la 14. Oamenii au fost transportați la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, unde medici au fost chemaţi de acasă. Trei persoane au rămas internate în spital: două la secția de ortopedie şi unul în secţia de neurochirurgie. Cele 80 de persoane care se aflau în autobuze sunt muncitori de la uzina Dacia, scrie News.ro.

—–

13 oameni au fost răniți, în nopatea de joi spre vineri, după ce doup autobuze s-au ciocnit, în apropiere de localitatea argeşeană Vultureşti, relatează News.ro. În urma accidentului, a fost activat planul roșu de intervenție, astfel că toate ambulanţele disponibile s-au deplasat la locul intervenţiei. 

Accidentul a avut loc pe un drum din comuna Vultureşti, unde şoferul unui autobuz nu a păstrat distanţă suficientă şi a lovit din spate un alt autobuz.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Mădălina Epure, a declarat pentru News.ro că 13 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă, în urma accidentului. Niciunul dintre răniţi nu are leziuni care să îi pună viaţa în pericol.

Iniţial, unul dintre şoferi a rămas blocat în autobuz, însă în cele din urmă nu a fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare.

În cele două autobuze care au intrat în coliziune se aflau aproximativ 80 de călători.

La locul accidentului au fost trimise mai multe echipaje SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă, iar autorităţile din judeţ au activat planul roşu de intervenţie.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru News.ro, la scurt timp de la producerea accidentului, că dacă va fi nevoie vor fi trimise ambulanţe inclusiv de la Bucureşti.

“Erau 10 victime evaluate, aşteptăm să primim mai multe date despre victime. Am anunţat şi suntem pregătiţi să trimitem în sprijin inclusiv de la Bucureşti, dacă este cazul”, afirma Arafat.

 

Cele mai citite

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă