13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialA murit inventatorul bombei cu neutroni

A murit inventatorul bombei cu neutroni

Samuel Cohen, inventatorul bombei cu neutroni, a murit la vârsta de 89 de ani în urma unui cancer la stomac, a anunţat joi cotidianul Los Angeles Times, care îl citează pe fiul cercetătorului. După cum transmite NewsIn, Cohen a murit duminică, la domiciliul său din Beverly Hills.

Bomba cu neutroni a fost o armă nucleară care putea ucide oameni, dar lăsa intacte lucrurile fără viaţă, cum ar fi clădirile. Avea aproape o zecime din puterea explozivă a unei arme nucleare convenţionale. Bomba emitea neutroni, care pot trece prin ziduri şi armuri ca să ucidă oameni, dar structurile se păstrau intacte, spre deosebire de bomba nucleară convenţională, care distruge aproape tot ce are în rază.

Cohen considera că bomba pe care o inventase era cea mai “bună” dintre armele nucleare. “Este singura armă nucleară din istorie care are un sens atunci când e război. Când războiul se încheie, lumea este încă intactă”, a declarat el odată. Dar criticii acestei arme spun că este extrem de periculoasă, pentru că, deşi provoacă mai puţin pagube materiale, creşte probabilitatea ca armele nucleare să fie folosite. Administraţia lui Ronald Reagan a ordonat fabricarea a 700 de bombe cu neutroni, dar ulterior au fost dezafectate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă