23.6 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialA început a XVII-a ediţie a Festivalul Internaţional de Muzică Academică de...

A început a XVII-a ediţie a Festivalul Internaţional de Muzică Academică de la Sighişoara

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Academică de la Sighişoara se desfăşoară în aceste zile, programul evenimentului incluzând lucrări de Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Robert Schumann, Frederique Chopin sau Franz Liszt, potrivit Mediafax.

Festivalul Internaţional de Muzică Academică de la Sighişoara a debutat în 1994, la iniţiativa unui violonist sighişorean stabilit în Elveţia, Alexandru Gavrilovici, profesor de vioară la Academia “Yehudi Menuhin” din Gstaad.

Evenimentul are loc, în mod tradiţional, în prima decadă a lunii august şi adună tineri din toată Europa, împreună cu personalităţi artistice.

Festivalul a debutat duminică, printr-un program susţinut de David Pia (violoncel) şi Cipriana Gavrisiu (pian), cuprinzând lucrări de Robert Schumann, Johannes Brahms, Arthur Honegger, Igos Strawinsky, şi durează încă zece zile.

În program sunt incluse lucrări de Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Robert Schumann, Maki Ishi, care vor fi interpretate, luni seară, în Sala Festivă a Primăriei, de pianiştii Tunde Kurucz, Cipriana Gavrisiu şi Imre Rohmann, alături de Aloise Baehler la flaut şi Endre Guran (violă), dar şi de Josef Haydn, Othmar Schoeck, Robert Schumann, B. Britten, interpretate de Arcadia Quartett şi Adrian Cioban (oboi), Alvaro Huertas (violoncel), joi seara, la Sinagogă.

Iniţiatorul festivalului, violonistul Alexandru Gavrilovici, va susţine, duminică seară, alături de Viniciu Moroianu (pian), un recital din Alban Berg, Robert Schumann, Arthur Honegger şi George Enescu.

Concertul final, avându-i ca solişti pe Aloise Baehler (flaut) şi Petru Juga (contrabas), va avea loc în 11 august, la Biserica Mănăstirii.

Cele mai citite

Ana Maria Pătru a fost achitată definitiv și ȋn al doilea proces intentat de DNA Ploiești. Instanța a concluzionat că ,,Fapta nu există”

Curtea de Apel București a confirmat, pe 14 mai, sentința pronunțată anul trecut de către Tribunalul București, care a declarat-o nevinovată pe Ana Maria...

Remunerații de nabab pentru șefii PNL și PSD de la Conpet SA Ploiești

Scandalul din ultima vreme dintre directorul general liberal al Conpet SA Ploiești, Dorin Tudora, și președintele Consiliului de Administrație, Florin Gheorghe, susținut de...

Creșteri de salarii fără număr pentru subordonații lui Grindeanu!

Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, a descoperit că în ograda sa există o instituție care are nevoie de o creștere consistentă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă