3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialA erupt Vulcanul Fogo, în arhipelagul Capul Verde, după 20 de ani...

A erupt Vulcanul Fogo, în arhipelagul Capul Verde, după 20 de ani de inactivitate

După aproape 20 de ani de la ultima sa activitate,Vulcanul Fogo, punctul culminant al arhipelagului Capul Verde, a intrat în erupţie sâmbătă seara, potrivit Mediafax.

Având o înălţime de aproximativ 3.000 de metri, Vulcanul Pico do Fogo s-a trezit la activitate sâmbătă, în jurul orei locale 20.00, provocând evacuarea satelor din apropiere.

Până în acest moment nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

"Erupţia a fost foarte rapidă", a declarat ministrul, Marise Morais, îndemnând la calm populaţia Insulei Fogo.

Erupţia vulcanului din acest an a fost "mult mai puternică decât cea din 1995", când s-a produs ultima dată, a afirmat vulcanologul Bruno Faria pentru postul public de radio.

Ea este similară cu cea din 1951, când a avut loc "cea mai puternică erupţie vulcanică înregistrată vreodată în arhipelag", a adăugat el.

Ministrul a precizat că aeroportul de pe Insula Fogo a fost închis, iar autorităţile au pus în aplicare planul de urgenţă pentru protecţia civilă.

Cele mai citite

Cine este directorul de la ANSVSA care a primit de cinci ori aviz ORNISS negativ

Un document intern al Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) scoate în evidență o situație incredibilă în care se află...
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...

Ciolacu, estimare optimistă privind ridicarea vizelor de SUA pentru români

Premierul Marcel Ciolacu estimează că țara noastră va intra anul viitor în programul Visa Waiver, prin care românii nu vor mai avea nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă