16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecial500 de poliţişti de frontieră cer în instanţă plata celui de-al 13-lea...

500 de poliţişti de frontieră cer în instanţă plata celui de-al 13-lea salariu, din 2010

Un număr de 500 de poliţişti de frontieră vasluieni au dat în judecată Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi pentru neplata celui de-al 13-lea salariu de care, susţin ei, au fost privaţi în anul 2010, atunci când au fost tăiate primele şi salariile de către Guvernul Boc, informează Mediafax.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi a fost chemat în instanţă, la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Vaslui, de 500 de poliţişti de frontieră vasluieni care solicită plata celui de-al 13-lea salariu aferent anului 2010.

Acţiunea salariaţilor Serviciului Poliţiei de Frontieră Vaslui a fost întreprinsă după şi angajaţii Poliţiei Judeţene şi ai Penitenciarului Vaslui au intentat procese similare în instanţă.

“Noi nu dorim nimic altceva decât să ne fie achitat un drept legal de care nu am beneficiat în 2010. Sperăm să avem câştig de cauză, existând precedentul în alte judeţe din ţară”, a declarat, joi, preşedintele Filialei Vaslui a Corpului Naţional al Poliţiştilor, Florin Gavriloaia.

Dacă vor câştiga în instanţă, fiecare dintre cei 500 de salariaţi ai Poliţiei de Frontieră Vaslui va avea de primit, în medie, câte 1.700 de lei.

Cele mai citite

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă