14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecial500.000 de lire sterline, fond bursier exclusiv pentru români

500.000 de lire sterline, fond bursier exclusiv pentru români

Pentru prima dată, Coventry University pune la dispoziție un fond de burse în valoare de 500.000 de lire exclusiv românilor care sunt acceptați la programe de licență sau masterat în cadrul universității. În cadrul prezentării generale s-au detaliat criteriile de eligibilitate și sistemul de alocare a acestora.

Coventry University este poziționată pe locul 15 în topul celor mai bune universități din Marea Britanie conform ziarului “The Guardian University Guide”. Datorită facilităților și a resurselor puse la dispoziție tinerilor, universitatea a câștigat trei ani la rând (2014, 2015, 2016) titlul de “Modern University of the Year” acordat de Times Higher Education, iar în 2011 i-a fost acordat titlul de “Entrepreneurial University of the Year”.

Tinerii interesați să-și continue studiile în străinătate pot participa la o serie de workshopuri din domeniile artelor, business, criminologie, științe legale și inginerie. În cadrul acestor activități, elevii și studenții au ocazia de a experimenta sistemul academic britanic și de a se familiariza cu tehnicile de predare-învățare. Aceste sesiuni se vor desfășura într-o manieră practică, astfel testându-se abilitățile artistice, de persuasiune, de negociere și creativitatea participanților.

Pentru români, Coventry are o însemnătate specială datorită faptului că în campus se regăsește cea mai numeroasă comunitate de studenți români dintre toate universitățile din lume. 

Caravană în România

Reprezentanții universității britanice au organizat în urmă cu două săptămâni Coventry University Experience Day în trei orașe din România, respectiv București, Cluj-Napoca și Iași, pentru a informa elevii de liceu și studenții despre fondul de burse în valoare de 500.000 de lire pus la dispoziția tinerilor români care vor să studieze în străinătate.

Totodată, li s-a oferit celor interesați șansa de a experimenta sistemul academic britanic prin intermediul unor workshopuri interactive care simulează cursurile de la universitate.

Participanții au avut ocazia de a se întâlni cu reprezentanții universității și de a fi pentru o zi “studenți internaționali”. Evenimentul a fost organizat de Grupul Educativa, un grup de organizații non-guvernamentale și companii ce dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea și fructificarea oportunităților de dezvoltare personală. Printre programele EDUCATIVA se numără RIUF — cel mai mare târg internațional de universități din România, serviciile de consiliere educațională EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizată de înscriere la universități din România, AdmitereOnline.ro. 

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă