18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecial5 semne că eşti într-o relaţie toxică

5 semne că eşti într-o relaţie toxică

Obişnuinţa sau teama de a nu rămâne singur ne poate ţine într-o relaţie care nu aduce niciun beneficiu emoţional. În fiecare cuplu există divergenţe şi probleme, important este ca ambele părţi să fie dispuse să lupte pentru relaţie şi să se sprijine unul pe celălalt. Adesea, ne trezim într-o relaţie toxică, nefericiţi şi nu reuşim să găsim o cale de ieşire sau ne amăgim că este o perioadă trecătoare. Când trebuie să acţionezi?

1. Când ai tot mereu senzaţia că orice ai face este perceput ca fiind greşit de partenerul tău

Dacă partenerul te critică mereu, nu are nimic constructiv de spus sau nu este niciodată mulţumit şi fericit pentru tine, poate este timpul să îţi revizuieşti relaţia. Fiecare persoană îşi doreşte un partener cu care poate împărtăşi bucuriile şi pe care să îl simtă alături. În cazul în care nu rezonezi, fie discuţi cu iubitul tău despre ceea ce te macină şi va înţelege, fie mai bine iei o decizie mai grea, dar eficientă pe termen lung.

2. Când opinia ta nu contează

Bineînţeles că şi tu ai sentimente, doar că partenerului tău nu prea îi pasă. Nu poţi avea o discuţie bilaterală cu iubitul tău în care să îţi exprimi opinia deoarece constant îşi impune voinţa.

3. Nu te poţi bucura de momentele bune cu această persoană

În fiecare zi avem parte de provocări. Le putem depăşi cu brio dacă persoana de lângă noi ne susţine. Însă, dacă ai tot mereu impresia că el are ceva de reproşat şi o problemă de raportat, ajungi să te simţi că îţi controlează personalitatea şi inclusiv fericirea.

4. Nu te poţi simţi tu însăţi în preajma partenerului

Dacă ai impresia că nu te poţi exprima sau că trebuie întotdeauna să fii altfel ca să nu îţi superi partenerul, înseamnă că aveţi o problemă. Într-o relaţie sănătoasă trebuie să fie două persoane care pot fi 100% naturale şi care să se accepte reciproc.

5. Simţi că nu poţi evolua

De fiecare dată când ai un succes profesional sau personal, persoana de lângă tine ar trebui să se bucure pentru tine, nu să îţi răspundă negativ. Nu există sprijin şi încurajare doar certuri şi reproşuri?  În cazul acesta, e nevoie de o schimbare, nu crezi?

 

Cele mai citite

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă