11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecial5,6 kilograme este greutatea bebelusului gigant nascut azi intr-o clinica privata din...

5,6 kilograme este greutatea bebelusului gigant nascut azi intr-o clinica privata din Constanta

 

Bebeluş gigant la Constanţa. Un băieţel de 5 kilograme şi 600 grame s-a născut astăzi la o clinică privată din oraş. Nou-născutul a depăşit în greutate toţi micuţii care au venit pe lume în ultimii doi ani în sud-estul ţării. David a primit nota 10 la naştere şi atât el, cât şi mămică sunt perfect sănătoşi, relateaza portalul realitatea.net.

Mămica de 26 de ani a fost anunţată de medici că va avea un copil cu greutate, dar nici măcar ei nu se aşteptau ca David să aibă 5 kilograme şi 600 de grame.

“Nu mă aşteptam să fie atât de mare. Nu ne aşteptam niciunul dintre noi. Nici doamna doctor nu se aştepta”, spune Loredana, mama lui David.

“A luat nota 10. La 10:25 a ieşit în urma operaţiei cezariene, nou-născutul de sex masculin de 5.600 de grame. Spre surprinderea tuturor. Nici mama, nici doamna doctor nu se aştepta. Ştia că e un făt mare. Nu ne aşteptam să fie atât de mare”, a spus Magdalena Oprea, medic neonatolog.

În România, recordul de greutate este deţinut de o fetiţă din Botoşani, care în august 2009 a avut la naştere 6 kilograme şi 800 de grame.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă