30.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecial4.000 de veste antiglonţ livrate kurzilor din Irak de către Germania

4.000 de veste antiglonţ livrate kurzilor din Irak de către Germania

Kurzii din Irak vor primi din partea 4.000 de veste antiglonţ şi tot atâtea căşti, precum şi 200 de aparate radio şi 680 de aparate pentru vedere pe timpul nopţii, scrie cotidianul german Der Spiegel, potrivit Mediafax.

Primele avioane care livrează acest echipament militar ar putea decola săptămâna aceasta, potrivit aceleiaşi surse care citează o listă stabilită de armata germană.

Printre alte livrări prevăzute figurează, de asemenea, 20 de detectoare de metale şi 30 de sonde antimine care provin din stocurile de echipament ale armatei germane, dar şi ale Ministerului de Externe.

Berlinul răspunde astfel solicitărilor logistice ale kurzilor comunicate în urmă cu două săptămâni unui agent de legătură al BND, serviciile secrete germane, potrivit Der Spiegel.

Guvernul german a decis miercuri să livreze arme kurzilor din Irak, unde jihadiştii Statului Islamic (SI) seamănă teroare începând din iunie.

"Suntem pregătiţi să le trimitem kurzilor cât mai rapid posibil" un ajutor militar care ar putea include armament, a anunţat ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Berlinul se alătură astfel Parisului şi Londrei, care au anunţat deja că vor livra arme combatanţilor kurzi, o poziţie aprobată în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de Externe ai Uniunii Europene, mai transmite Mediafax.

Anterior, Germania, care a trimis deja săptămâna trecută 36 de tone de provizii şi de material medical la Erbil, capitala Kurdistanului irakian (nord), a anunţat că doreşte să trimită material militar neletal, dar detaliile nu au fost precizate până în prezent.

Bundestagul, Camera inferioară a Parlamentului german, urmează să se reunească pe 1 septembrie într-o sesiune extraordinară, pentru a discuta despre livrarea de arme către kurzi.

Majoritatea germanilor sunt ostili livrărilor de armament.

Cele mai citite

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți în acest weekend pe litoralul românesc

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți in acest weekend pe litoralul românesc, gradul de ocupare a hotelurilor fiind de peste 60%. Secretarul general al...

Câte statui ale Ungariei a ridicat, din bani publici, Ilie Bolojan la Oradea

Baronul liberal de Oradea, Ilie Bolojan, în prezent președinte al Consiliului Județean Bihor, a ajuns mare vedetă națională când a demontat statuia lui...

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...
Ultima oră
Pe aceeași temă