9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăSpecial3000 de luptători din Forța NATO de Reacție Rapidă se antrenează în...

3000 de luptători din Forța NATO de Reacție Rapidă se antrenează în Letonia. România a trimis infanteria marină

Un pluton din cadrul Batalionului 307 Infanterie Marină al României se antrenează în aceste zile în Letonia, în cadrul unui exercițiu NATO denumit "Silver Arrow 2016".

La exercițiul din perioada 17-31 octombrie participă 3000 de militari din Lituania, Estonia, Albania, SUA, Canada, Marea Britanie, Olanda, România, Germania şi Lituania.

"Silver Arrow 2016" are ca obiectiv verificarea şi creşterea nivelului de cooperare şi interoperabilitate a structurilor de reacţie rapidă ale NATO, a structurilor de tipul VJTF (Forța întrunită cu grad foarte înalt de operativitate), precum şi consolidarea unor structuri de comandă integrată a forţelor, a anunțat Statul Major al Forțelor Navale Române.

Participarea militarilor români la acest exercițiu reprezintă o confirmare oficială a prezenței României în Forța de Reacție Rapidă a NATO.

Exercitiul din Letonia include antrenamente în comun, trageri de luptă, exerciţii în dublă partidă, prezentări de tehnici şi proceduri, exerciţii de antrenament a unor structuri de comandă.

Exercitiul este de tip "Joint" (Reunit), reuşind să integreze forţe armate terestre din nouă state, precum şi forţe care aparţin aviaţiei, artileriei terestre şi antiaeriane, structurilor C.B.R.N. şi geniu, infanteriei marine din SUA, Olanda şi România, structurilor de forţe speciale şi de război electronic, în paralel cu o desfăşurare impresionantă de forţe de sprijin logistic.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...

Fostul principe Nicolae a fost ofertat de PNL și PSD

Fostul principe Nicolae, nepotul Regelui Mihai, a dezvăluit că a fost ofertat de PNL și PSD pentru a intra în politică, însă el a...

Certificatul verde este obligatoriu în biserică, în Grecia

Certificatul verde este obligatoriu pentru cei doresc să meargă la biserici, în Grecia. Autoritățile de la Atena au introdus nou restricții pentru a preveni...
Ultima oră
Pe aceeași temă