14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialȘefa Executorilor Judecătorești, Dorina Gonț, sechestru pe cinci imobile și pe conturi

Șefa Executorilor Judecătorești, Dorina Gonț, sechestru pe cinci imobile și pe conturi

UPDATE: Anchetatorii au demarat procedurile pentru instituirea sechestrului asigurator pe cinci imobile şi pe conturile executorului judecătoresc Dorina Gonţ, cercetată într-un dosar de evaiune fiscală cu prejudiciu de trei milioane de euro, potrivit unor surse din Poliţie, citate de Mediafax

Anchetatorii au precizat că este este vorba despre locuinţe de lux, o parte dintre acestea fiind situate în judeţul Ilfov, în localităţile Afumaţi, Popeşti Leordeni şi Corbeanca.

———

Polițiștii efectuează, luni, 15 percheziții în București, Ilfov și Ialomița, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de trei milioane euro, informează Mediafax.

În acest dosar este vizată activitatea infracțională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc şi a reprezentanților a zece societăţi comerciale, suspectaţi de evaziune fiscală, prin sustragerea de la plata taxelor şi a impozitelor către bugetul de stat, prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive, conform Poliţiei Române.

Autoritățile au emis opt mandate de aducere.

Prin comiterea de infracțiuni, în perioada 2011-2014, bugetul consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 3 milioane de euro, mai spune Poliţia Română.

Astfel, sunt vizate zece societăţi, precum şi Biroul Executorilor Judecătoreşti Dorina şi Lucian Gonţ, potrivit unor surse judiciare.

Dorina Gonţ este şi preşedinta Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Aceleaşi surse spun că în dosar ar fi vizat şi omul de afaceri Ciprian Nistor, care ar controla firme offshore în conturile cărora ar fi fost viraţi banii din evaziune fiscală.

Cele mai citite

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...

Generalul israelian Yair Golan este noul şef al Partidului Laburist din Israel

Fostul general Yair Golan a fost ales marţi în funcţia de şef al Partidului Laburist din Israel, în timp ce această formaţiune de stânga,...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...
Ultima oră
Pe aceeași temă