13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecial113 persoane, prezente la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc,...

113 persoane, prezente la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc, au avut nevoie de îngrijiri medicale

113 persoane care participau la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc au necesitat îngrijiri medicale, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre probleme cauzate de căldură, informează Agerpres.

Serviciul de Ambulanță Județean Harghita a avut patru puncte de prim-ajutor, la care 107 persoane au primit îngrijiri medicale, a declarat șeful SAJ, dr. Peter Szilard. Din cei 107 pacienți, 11 au fost transportați la spital pentru investigații și tratament de specialitate.

În nouă cazuri a fost vorba de diverse traumatisme, respectiv entorse de gleznă, de genunchi, luxații sau fracturi de membre, un pacient a suferit crize epileptice multiple și un altul a suferit un infarct miocardic acut, fiind transferat la Spitalul din Târgu Mureș. În restul cazurilor s-a acordat asistență medicală de urgență la cele patru puncte ale Serviciului de Ambulanță Județean, cele mai multe cazuri, respectiv 25, au fost lipotimii, iar în 21 de cazuri a fost vorba de pacienți cu hipertensiune arterială.


Citește și:  GALERIE FOTO. Președintele Ungariei participă la procesiunea de Rusaliile Catolice de la Șumuleu Ciuc, județul Harghita. Aproximativ 1.000 de pelerine maghiari au spus rugăciuni și au cântat imnul Ungariei

Ader Janos, președintele Ungariei, şi soţia sa, Herczegh Anita, s-au oprit, sâmbătă, la Biserica Franciscană din Şumuleu Ciuc, unde, potrivit tradiţiei, credincioşii se roagă la statuia Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria.


Totodată, mai multe persoane au suferit atacuri de panică, insolație sau mușcături de căpușe.

„Noi am fost pregătiți, știam că va fi o vreme frumoasă și știam că, dacă nu va ploua, vor fi frecvente cazurile de lipotimie și hipertensiune arterială", a explicat dr. Peter Szilard.

La fața locului a fost prezent și un echipaj SMURD, iar patru persoane au primit asistență medicală de urgență, cu traumatisme, alte două solicitând transportarea la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Miercurea Ciuc, întrucât au suferit entorse.

Peste 120.000 de persoane au participat, sâmbătă, la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc, închinat Fecioarei Maria, considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală și de Est și ajuns la cea de a 450-a ediție.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă