12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Președintele Ungariei participă la procesiunea de Rusaliile Catolice de la...

GALERIE FOTO. Președintele Ungariei participă la procesiunea de Rusaliile Catolice de la Șumuleu Ciuc, județul Harghita. Aproximativ 1.000 de pelerine maghiari au spus rugăciuni și au cântat imnul Ungariei

Ader Janos, președintele Ungariei, şi soţia sa, Herczegh Anita, s-au oprit, sâmbătă, la Biserica Franciscană din Şumuleu Ciuc, unde, potrivit tradiţiei, credincioşii se roagă la statuia Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria.

Familia prezidenţială este însoţită de către vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, precum şi de alţi oficiali de la Budapesta, cu toţii alăturându-se pelerinilor care participă la procesiunea de Rusalii, informează News.ro.

Oficialii ungari au anunţat că nu doresc să facă declaraţii, fiind o vizită privată în România.

Zeci de mii de credincioşi participă, sâmbătă, la Şumuleu Ciuc, în Harghita la procesiunea religioasă de Rusaliile Catolice, cel mai mare pelerinaj religios din Europa de sud-est.

Slujba va începe, duminică, în jurul orei 12.30, fiind oficiată în aer liber într-un altar amenajat pe muntele Şumuleu Mic, fiind oficiată de către Nunţiul Apostolioc al Vaticanului în România, Monseniorul Miguel Maury Buendia.

Peste 600 de jandarmi, poliţişti, pompieri şi cadre medicale au fost mobilizaţi pentru acest eveniment, fiind înfiinţate, totdată, mai multe puncte de prim ajutor în zona în care are loc procesiunea religioasă.

Primul tren cu pelerini maghiari care participă la procesiunea de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, din judeţul Harghita, a ajuns, joi, la Cluj-Napoca, de la Budapesta, cei aproximativ o mie de călători fiind aşteptaţi cu flori şi tradiţionalele pogăcele – produse de patiserie făcute din aluat şi brânză. Oamenii au spus rugăciuni şi au cântat imnul Ungariei.

 

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă