27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecial100.000 de dolari pentru copiii români

100.000 de dolari pentru copiii români

Banii donaţi de actorul american vor fi folosiţi pentru înscrierea şi menţinerea la grădiniţă.

Prin ONG-ul american „The Alex Fund”, înfiinţat de Leslie Hawke, mama artistului, se vor dona 100.000 de dolari pentru a ajuta comunităţile să îşi înscrie la grădiniţă, în această toamnă, toţi copiii eligibili care trăiesc sub limita sărăciei.

În urma unui concurs, cinci comunităţi vor primi, fiecare, câte un grant de aproximativ 20.000 de dolari, pentru a fi fo­losiţi la înscrierea şi men­ţinerea în grădiniţă a copiilor în anul şcolar 2010-2011.

Concursul va fi organizat de Asociaţia Ovidiu Rom şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, iar comu­nităţile care vor primi grantul respectiv vor fi selectate în funcţie de situaţia din teren. Leslie Hawke a declarat că mulţi primari şi directori de şcoli ştiu că educaţia timpurie este importantă pentru succesul copiilor în viitor, „dar pur şi simplu nu au bugetele sau expertiza necesară pentru a rezolva una dintre problemele-cheie, şi anume faptul că doar foarte puţini dintre părinţii săraci îşi trimit copiii la gră­diniţă. Familiile fără posi­bilităţi financiare amână înscrierea copiilor lor la şcoală, iar grădiniţa nici măcar nu o iau în considerare. Rezultatul este răspândirea largă a abandonului şcolar timpuriu, pentru că aceşti copii nu reuşesc niciodată să ajungă la acelaşi nivel cu colegii lor care au fost la grădiniţă”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă