17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecial10 milioane de dolari pentru 16 ani de pușcărie

10 milioane de dolari pentru 16 ani de pușcărie

Auoritățile din New York, au plătot o despăgubire de 10 milioane de dolari unui bărbat care a fost închis 16 ani pentru o crimă pe care nu a comis-o, a anunțat avocatul acestuia, potrivit Mediafax.

Jabbar Collins, un afroamerican care în prezent are 42 de ani, a fost condamnat la Brooklyn în martie 1995 pentru uciderea unui rabin, Abraham Pollack, în februarie 1994, în principal pe baza unor mărturii care susţineau că a fost văzut fugind de la locul crimei. El avea atunci 21 de ani.

Din închisoare, Collins a învăţat dreptul şi a descoperit că unul dintre martori a revenit asupra declaraţiilor chiar înainte de proces, fără ca avocatul lui să fie informat.

Declaraţiile acestuia au fost scrise de poliţie, iar martorul a explicat că le-a semnat sub constrângere, pentru a evita să fie inculpat într-un alt caz. Jabbar Collins a descoperit, de asemenea, şi alte practici dubioase şi un judecător i-a anulat condamnarea în iunie 2010, denunţând aceste practici "ruşinoase" ale biroului procurorului din perioada respectivă, Charles Hynes. Collins a fost eliberat, mai scrie Mediafax.

El a depus însă plângere în civil împotriva oraşului şi statului New York.

Cele două părţi au preferat un acord amiabil pentru a evita procesul. Statul a acceptat luna trecută să plătească trei milioane de dolari, iar oraşul, al cărui proces ar urma să înceapă în octombrie, zece milioane.

Oraşul New York a rezolvat amiabil mai multe proceduri intentate de persoane condamnate din greşeală în anii '80 şi '90.

Cele mai citite

Incendiul din sectorul 1: Dan Podaru spune că primarul avea datoria de a fi la fața locului. Ce a transmis Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand avea datoria de a fi pe teren, la incendiul de noaptea trecută din sectorul 1, susține Dan Podaru, candidatul PER pentru...

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...
Ultima oră
Pe aceeași temă