9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. O manifestație a extremei drepte este anunțată la Boston. Un grup...

VIDEO+FOTO. O manifestație a extremei drepte este anunțată la Boston. Un grup rival demonstrează în centrul orașului. Autoritățile încearcă să prevină violențele, la o săptămână după incidentele de la Charlottesville

UPDATE 21,40: Mii de oameni care se declară împotriva rasismului au pornit în marș, sâmbătă, pe străzile din Boston, drept răspuns la mitingul anunțat, în același oraș, de militanții de extremă dreapta, informează presa americană.

Unii demonstranți poartă mesaje de tipul "No Trump. No KKK. No racist USA".

Prezența poliției pe străzile orașului este masivă, remarcă postul CNN.


UPDATE 18,50: Câteva sute de oameni s-au adunat în centrul orașului Boston la o acțiune de protest faţă de militanţii de extremă-dreaptă care se vor reuni, la rândul lor, de la ora locală 12 (19 ora României), relatează CNN.

Atât mitingul extremei drepte cât și contramanifestația se produc la exact o săptămână după violențele înregistrate în orașul Charlottesville din Virginia, pornite de la o reuniune a naționaliștilor albi.

Președintele Trump a comentat incidentele de la Charlottensville dar a fost extrem de criticat după ce a spus că "I-am condamnat pe neonaziști. Dar nu toți oamenii care au fost acolo erau neonaziști sau naționaliști albi, nici pe departe".


Autoritățile americane se tem de izbucnirea unor incidente în cursul unei manifestații sâmbătă la Boston, în Massachusetts, care urmează să reunească reprezentanți ai extremei drepte americane, în timp ce mișcări antirasiste au lansat apeluri la o contramanifestație, relatează France 24 citat de Agerpres.

Securitatea a fost întărită în jurul grădinii publice Boston Common, cea mai veche din SUA, unde a fost anunțată o manifestație a militanților extremei drepte în cursul zilei de sâmbătă. Aceasta intervine după o manifestație similară la Charlottesville, în Virginia, unde o tânără femeie a fost ucisă, fiind lovită de o mașină condusă de adept al supremației albilor, pe fondul unei tensiuni crescute.

"Cred că discursul extremei drepte a trecut la un nivel superior și aceasta ne îngrijorează. Nu am văzut niciodată atât de mulți oameni căutând confruntarea și rolul nostru va fi să calmăm situația", a declarat William Evans, comisar de poliție.

Circa 500 de polițiști urmează să fie desfășurați la fața locului, dintre care unii sunt îmbrăcați în civil.

Boston Common a găzduit în istorie personalități ale militanților pentru drepturi civice, precum Martin Luther King și Barack Obama.

Dar în pofida opoziției primarului orașului și a unei părți a populației, autoritățile din Boston au autorizat această reuniune cu scopul — spun ele — de a proteja libertatea de expresie a manifestanților.

"Unii dintre ei au avut discursuri dure la adresa comunității evreiești, a comunității afro-americane și la adresa multor altor comunități, iar eu nu îi vreau aici. Voi fi foarte clar: nu îi vreau aici. Dacă aș fi putut să nu le dau autorizația, aș fi făcut-o ", a asigurat Martin Walsh, primar al Bostonului.

Poliția a recomandat locuitorilor orașului să rămână acasă în timpul manifestației, dar unii opozanți ai grupărilor de extrema dreaptă, precum Fight Supremacy, au planificat și ei o reuniune. Potrivit rețelelor de socializare, cei care afirmă că vor să participe la aceasta contramanifestație sunt între 20.000 și 30.000.

Autoritățile au declarat că cele două manifestații vor fi separate prin bariere. Fiecare dintre manifestanți va fi percheziționat minuțios.

Cele mai citite

Certificatul verde este obligatoriu în biserică, în Grecia

Certificatul verde este obligatoriu pentru cei doresc să meargă la biserici, în Grecia. Autoritățile de la Atena au introdus nou restricții pentru a preveni...

Premierul Nicolae Ciucă încearcă să mențină echilibrul „bărcii” guvernării

Premierul Nicolae Ciucă a preluat în forță conducerea guvernului și a luat primele măsuri pentru echilibrarea situației bugetare înainte de sfârșitul anului, astfel încât...

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă