Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Care sunt concluziile celui mai nou raport european pe tema pesticidelor din alimente

Peste 97% dintre alimentele consumate în Europa conțin reziduri de pesticide în limitele legale, arată cel mai nou raport elaborat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. Raportul a analizat peste 81.000 de monstre de alimente din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Irlanda și Norvegia.

Share

Alexandra Jeles 0 comentarii

Actualizat: 12.03.2015 - 23:58
Peste 97% dintre alimentele consumate în Europa conțin reziduri de pesticide în limitele legale, arată cel mai nou raport elaborat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară.

Raportul a analizat peste 81.000 de monstre de alimente din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Irlanda și Norvegia.

Reziduri de mai multe pesticide au fost găsite în 27.3% dintre monstre, dar 54.6% dintre monstrele de alimente care se consumă în Europa nu aveau deloc reziduri de pesticide.

”Peste 1.5% dintre monstre au depășit cu mult limitele de reziduri de pesticide, ceea ce va determina sancțiuni legale și administrative pentru companiile producătoare”, arată Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară într-un comunicat oficial.

În ceea ce privește monstrele analizate, 68.2% au provenit de la alimente originare din Europa, iar 27.7% de la alimente importate din țări terțe.

Raportul arată că mult mai multe alimente importate în Europa depășesc limitele legale de reziduri de pesticide față de alimentele orginare din țările europene (5.7% față de 1.4%). Cu toate acestea, acest procent a scăzut cu aproape două puncte procentuale, de la 7,5 %, din 2012.

Citește și: Atenție la ce cumpărați! Lista neagră a FRUCTELOR și LEGUMELOR care conțin cele mai multe PESTICIDE

Citește totul despre:

Comentarii