12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCare sunt concluziile celui mai nou raport european pe tema pesticidelor din...

Care sunt concluziile celui mai nou raport european pe tema pesticidelor din alimente

Peste 97% dintre alimentele consumate în Europa conțin reziduri de pesticide în limitele legale, arată cel mai nou raport elaborat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară.

Raportul a analizat peste 81.000 de monstre de alimente din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Irlanda și Norvegia.

Reziduri de mai multe pesticide au fost găsite în 27.3% dintre monstre, dar 54.6% dintre monstrele de alimente care se consumă în Europa nu aveau deloc reziduri de pesticide.

”Peste 1.5% dintre monstre au depășit cu mult limitele de reziduri de pesticide, ceea ce va determina sancțiuni legale și administrative pentru companiile producătoare”, arată Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară într-un comunicat oficial.

În ceea ce privește monstrele analizate, 68.2% au provenit de la alimente originare din Europa, iar 27.7% de la alimente importate din țări terțe.

Raportul arată că mult mai multe alimente importate în Europa depășesc limitele legale de reziduri de pesticide față de alimentele orginare din țările europene (5.7% față de 1.4%). Cu toate acestea, acest procent a scăzut cu aproape două puncte procentuale, de la 7,5 %, din 2012.

Citește și: Atenție la ce cumpărați! Lista neagră a FRUCTELOR și LEGUMELOR care conțin cele mai multe PESTICIDE

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă