VIDEO. O firmă de textile din Prahova a fost amendată cu 10.500 de lei, pentru că directorul își umilește angajații. El a fost filmat în timp ce le spunea ”animale dezgustătoare” oamenilor care își cereau banii

Inspecția Muncii a anunțat, vineri, că a amendat cu 10.500 de lei compania Unique Clothing SRL din județul Prahova, după ce un director a fost filmat în timp ce își înjura şi umilea personalul.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

11.08.2017 - 16:36

Inspecția Muncii a anunțat, vineri, că a amendat cu 10.500 de lei firma de textile Unique Clothing SRL din județul Prahova, după ce un director a fost filmat în timp ce își înjura şi umilea personalul.

Pe viitor, Inspectoratul teritorial de muncă Prahova va monitoriza modul în care aceste măsuri sunt realizate. În domeniul securității și sănătății în muncă, societatea a fost amendată cu 8.000 de lei și s-au aplicat avertismente scrise și verbale.

Inspectorii de muncă au dispus și măsuri de ordin tehnic, printre care marcarea și întreținerea căilor de acces și de circulație, păstrarea în stare liberă a acestora, înlăturarea materiilor prime depozitate necorespunzător, precum și asigurarea de vestiare corespunzătoare separate lucrătorilor, pentru femei și bărbați.

De asemenea, în domeniul relațiilor de muncă, societatea a fost amendată cu 2.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la repausul săptămânal. De asemenea, s-a constatat ca angajatorul nu a evidențiat munca suplimentară prestată de salariați, fiind dispusă măsura obligatorie de remediere a neconformității dispuse.

Pentru că angajatorul nu a făcut dovada achitării drepturilor salariale pentru o parte dintre muncitori, Inspecția Muncii a dispus caangajații să fie plătitți. 

Totul s-a întâmplat în data de 16 iunie. Directorul tehnic al firmei, Eleftherios Vanellis, i-a strâns pe angajați în mijlocul fabricii și și-a început discursul cu precizarea că salariile sunt pregătite, însă vor fi date cu întârziere. După această afirmație angajații au început să vorbească între ei, moment în care șeful și-a pierdut calmul și a început să-i jignească și să-i înjure. În continuare, translatorul a preferat să nu traducă întocmai cele spuse de bărbat, conform publicației locale Observatorul Prahovean. 

"Sunteți niște animale nenorocite! Sunteți dezgustători! Tăceți dracului din gură! Dacă nu vă place, cărați-vă dracului! Țărani nenorociți!", le-a spus directorul tehnic angajaților. 

Contactat de Știrile TVR, directorul a fost de negăsit, susținând că și-a luat concediu, iar alte persoane din conducere consideră că este vina angajaților.

Atenție, filmarea conține limbaj licențios!

Citește totul despre:

Comentarii

loading...